Turkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yonetim Kurulu Başkanı ve Genel Muduru İbrahim Eren, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Eren, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.
Haber kategorisinde Onur Coban'ın cektiği "Gence'de yeğene veda", spor kategorisinde Şebnem Coşkun'un cektiği "Milli yuzucu Nil Şahin" fotoğraflarını secen Eren, yaşam kategorisinde de İsa Terli'nin cektiği "6 guzel adam" başlıklı fotoğrafa oy verdi.
Fotoğraflara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eren, Anadolu Ajansının fotoğrafla ilgili tum dunyada buyuk bir marka olduğunu soyledi.
Eren, her gun onlarca değişik ulkenin, internet siteleri ve yazılı basınında Anadolu Ajansı fotoğraflarının kullanıldığını belirterek, şoyle devam etti:
"Biz de bunu takip ediyoruz. Hatta koronavirus doneminde cektiği bircok fotoğraf da dunya basınında manşet oldu gunlerce. O yuzden fotoğrafların hepsi birbirinden guzel, secmekte zorlanıyoruz. Tabii hepsinin yaşattığı duygu da farklı. Yani bir fotoğrafı acıyorsunuz cok huzunlu bir fotoğraf, ardından sizin icinize yaşam sevinci dolduran başka bir fotoğraf geliyor. Hissettirdiği duygular birbirinden farklı. Ben secerken ozellikle kendi oyladığım fotoğraflarda, cekmesi, yakalaması nispeten zor olan fotoğraflar acısından değerlendirdim, uc kategoride de ona gore verdim oyumu."
100. yılını kutlayan Anadolu Ajansının bu alanda ve haber servisi alanında sergilediği başarıların nice yuz yıllar devam etmesini dileyen Eren, "Turkiye Radyo Televizyon Kurumu olarak da pandemi doneminde bircok riski goze alarak calışan kardeş kuruluşumuz Anadolu Ajansının tum calışanlarını ve yoneticilerini de tebrik ediyor, bu surecte de bu fotoğrafları cekebildikleri icin tekrar tebrik ediyorum." dedi.