AOF guz donemi ara sınavlarının tamamlanmasıyla sınav sonuclarının ne zaman acıklanacağı merak ediliyordu. AOF sınav sonucları acıklanması beklenirken AOF sınav sonucları oğrenme ekranı, Anadolu Universitesi acık oğrenim sınav sorgulama ekranı acıldı mı merak ediliyor. İşte AOF sınav sonucu oğrenme ekranı!
[h=3]AOF SONUCLARI ACIKLANDI MI?[/h]AOF(Acıkoğretim Fakultesi) sınav sonucları acıklanmıştır.

[h=3]BAŞARI NOTU NEDİR, NASIL HESAPLANIYOR?[/h]Anadolu Universitesi Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakulteleri Oğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato?3/1/2017?1/10; Değişik: Senato?18/9/2018?7/4; Değişik: Senato?27/11/2019?15/13; Değişik: Senato?11/3/2020?2/7) Merkezî Acıkoğretim ve Uzaktan Oğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Oğretmenliği Lisans Programında oğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…" denilmektedir.
Not: 2019-2020 oğretim yılı bahar doneminden itibaren gecerli olacak şekilde "Başarı Notu" alt sınır değeri 35 olup Anadolu Universitesi Acıkoğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili donemdeki Anadolu Universitesi Acıkoğretim, İktisat ve İşletme Fakulteleri Oğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına gore belirlenmektedir.
[h=3]HARF NOTLARININ ANLAMLARI NEDİR?[/h]AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC gecer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar secemezsiniz.
CD, DC ve DD harf notları ise oğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve uzerinde ise gecer harf notlarıdır ve oğrenci bu dersleri tekrar secemez. Oğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; oğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına duştuğu donemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar secilebilir.
FF ise Başarısız Harf Notudur ve oğrenci FF aldığı dersleri tekrar secebilir.
Orneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir oğrencinin, daha onceki donemden iki DD, bir DC olmak uzere uc koşullu gecer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Oğrenci koşullu gecer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada onemli olan oğrencinin mezun olmak icin genel not ortalamasını 2.00 ve ustune taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Oğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve uzerine taşıdığında koşullu gecer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.
[h=3]AKADEMİK DURUM NEYİ İFADE EDİYOR?[/h]Acıkoğretim Sisteminde oğrencinin son Genel Not Ortalamasına gore Akademik Durumu belirlenmektedir.
Akademik Durumlar şu şekildedir:
1. Başarılı
2. Uyarı
3. Mezun
Akademik durumunun;
• Başarılı olarak gorunmesi, herhangi bir donem sonunda oğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu,
• Uyarı olarak gorunmesi, herhangi bir donem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan oğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını,
• Mezun olarak gorunmesi de oğrencinin diploma icin gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.
[h=3]AOF SINAV SONCULARI TAKİBİ İCİN TIKLAYINIZ[/h]