Denizli'nin Tavas ilcesinde yaşayan bir kişi, yeni tip koronavirus (Kovid-19) testi bahanesiyle kendisini telefonla arayıp hastaneye yonlendirerek evini soyan hırsızları yakalayan jandarma ekibine teşekkur etti.
AA muhabirine acıklama yapan evi soyulan Mustafa Narin, aralarında komşularından birinin de olduğu hırsızların evini soymasının şaşkınlığını yaşadığını dile getirdi.

Jandarmanın neredeyse hic delil yokken olayı aydınlattığını aktaran Narin, şoyle konuştu:
"Camiye giderken bir telefon geldi. 'Sağlık Bakanlığından arıyoruz' dediler. 'Namazdan sonra ara' dedim. Namazdan cıkınca aradı. 'Siz, iki gun once birisiyle konuşmuşsunuz, sizde virus şuphesi var. Tedbir amaclı Tavas Devlet Hastanesine saat 20.00'ye kadar gitmeniz lazım' dedi. Ben de camiden eve geldim. 'Bu prosedure uygun bir şey değil ama ben en azından kendi arabamızla gideyim, 1,5 saattte bu olayı kapatıp geleyim' dedim. Eşimle beraber gittik. Hastaneden 'Biz aramadık' dediler. 'Biz test yaptırmak istiyoruz dedik' ve orada numune verdik, geldik. Eve donduğumuzde, kapıya yakın celik kasa vardı, onun olmadığını gorunce jandarmaya başvurup şikayetci oldum."
Komşularından hic boyle bir şey beklemediğini belirten Narin, "Bu bizim icin bir imtihandır. Bu işin deşifre olması benim icin paradan daha onemliydi. İnşallah bu imtihanı kazanmışızdır. Allah razı olsun jandarmamızdan. 23 bin aracı teker teker gozden gecirmişler. 'Hacı amca sen hic merak etme, uzulme, biz bu işin takipcisiyiz, bu iş bize ait' dediler ve hırsızları yakaladılar." ifadelerini kullandı.
Jandarmanın zaman zaman kendisini arayıp moral verdiğini de anlatan Narin, "En sonunda dun akşam dediler ki 'Biz hırsızları yakaladık, itiraf ettiler, iceri koyduk.' Dua ediyoruz jandarmaya. Bizim cocukluğumuzda cocukları korkutmak icin 'jandarma geliyor' derlerdi. Hayır artık 2020 yılında vatandaşın hamisi, vatandaşın koruyucusu olan jandarma teşkilatı ile karşı karşıyayız. Allah razı olsun." diye konuştu.
Olay
İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suc Araştırma Timi (JASAT) ile Tavas Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yorga Mahallesi'nde oturan Mustafa Narin'in 10 Kasım'da eşiyle Kovid-19 testi icin hastaneye gittikleri sırada evlerinden celik kasa ve 150 bin liranın calınmasıyla ilgili calışma başlatmıştı.
Şuphelilerin belirlenmesi icin koyde tanık bulmak amacıyla camiden anons yapılmış, bir tanığın ifadesinden yola cıkan jandarma, 113 kamera kaydını 156 saat sureyle izleyerek olayda kullanılan aracı 22 bin 285 arac arasından tespit etmişti.
Olayla ilgili Narin'in komşusu F.T. (24) ile universite oğrencisi Y.B (21), nakliyeci B.C. (25) ile fırıncı B.A. (19) dun gozaltın alınmıştı. Şupheliler cıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
Calınan paraya ise ulaşılamamıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Değirmencioğlu