Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Arslan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek, haber kategorisinde Onur Coban'ın cektiği "Gence'de yeğene veda", spor kategorisinde Fecri Barlık'ın cektiği "Lastiklerden voleybol sahası", yaşam kategorisinde Muhammed Said'in cektiği "Muhammed bebeğin mutluluğu" başlıklı fotoğrafa oy verdi.
Haber kategorisinde tercih ettiği fotoğrafa ilişkin değerlendirmede bulunan, Arslan şoyle konuştu:
"Ermeni silahlı kuvvetleri, ne yazık ki bir savaş sucu işleyerek sivil yerleşim alanlarına, yasaklanmış bazı fuzeler atarak masum sivil halkın katledilmesine, şehadetine neden oldular. O nedenle Genceliler, diğer sivil yerleşim alanındaki Azerbaycanlılar, bir sivil direniş gosterdi. Korkmadan, fuzelerin geleceğini bilerek topraklarını, şehirlerini terk etmediler. Bunun karşılığında da evlatlarını, yakınlarını şehit verdiler. Bu şehitlerimizden ikisini orada gorduk. Bir kardeşimiz, yeğeninin şehit olmuş kucucuk bedenini kucaklamış, oburu de yine yetişkin birisinin tabut icerisindeki goruntusuydu. Aslında bu da kirli bir savaş politikasının sonucuydu. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin savaş sucu işlemesinin en tipik gostergesiydi."
Arslan, Fecri Barlık'ın bir grup cocuğun arac lastiklerinden yaptıkları voleybol sahasında oyun oynadığı fotoğrafı icin ise "Şartlarını zorlayarak kendilerine bir voleybol sahası yapmışlar. Cocukların gayretini, umutlarını, şartlar ne olursa olsun spora olan bağlılıklarını da orada bizzat gormuş olduk. Onu tercih etmiş olduk." dedi.
Yaşam kategorisinde sectiği Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu" fotoğrafının ise Suriye'de yaşanan dramın, acıların, vahşetin bir sembolu olduğunu belirten Arslan, savaş nedeniyle 1 milyona yakın Suriyeli'nin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Arslan, şunları kaydetti:
"Gencecik, kucucuk bir cocuğun savaşta kollarını, ayaklarını kaybetmesi aslında savaşın gercek yuzunu ortaya koyması acısından, butun bu olumsuzluklara rağmen de hayata bağlılığın bir ifadesi. Babasının ve cocuğun yuzundeki tebessum, gulumseme de 'Her şeye rağmen biz varız, hayatayız, mucadeleye devam' demek acısından da onemliydi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Huseyin Bardakcı