Yozgat Milli Eğitim Mudurluğunce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) Projesi tanıtıldı.
Valilik Salonu'nda duzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Ziya Polat, kentin onceliklerinin başında eğitimin geldiğini soyledi.
Polat, Yozgat'ın eğitimine katkı sağlamanın cabası icinde olduklarını ifade ederek, "ESER Projesi ile oğrencilerimizi, velilerimizi bu işe nasıl ortak edebiliriz onun kaygısı icinde calıştık ve calışmaya devam ediyoruz. Bu duşunceyle bu işe girdik inşallah başarı Yozgat'tan esecek. Biz hep akademik başarıyı baz alıyoruz ama bizim amacımız sadece akademik başarı değil, bunun yanında milli manevi değerlerine bağlı, sportif, sosyal, kulturel yonden de kendini geliştirmiş nesiller yetiştirmektir." dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Kose de belediye olarak eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini soyledi.
Kose, eski askerlik şubesi binasını genclik merkezine donuştureceklerini ifade ederek, "İcerisinde salon sporlarının da yapılabileceği, kultur merkezi ve kutuphane yapacağız. İnşallah genclerimiz buradan en iyi şekilde yararlanacaklar." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Muduru Yusuf Yazıcı ise ESER Projesi'nin 2023 Eğitim Vizyonu'na yonelik,yenilikci ve dinamik bir yol rehberi olduğunu belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Ertuğrul