İzmir'de yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedavisi gorurken yaşamını kaybeden doktor Mehmet Atilla Baran'ın adı, gorev yaptığı hastanenin yoğun bakım servisine verildi.
Alsancak Nevvar Salih İşgoren Devlet Hastanesi'nde 23 yıldır gorev yapan Baran, 26 Eylul'de rahatsızlanınca yapılan Kovid-19 testi pozitif cıktı.
Bir sure gorev yaptığı hastanede tedavisine devam edilen Baran, sağlık durumunun kotuleşmesi uzerine Ege Universitesi Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Servisi'ne sevk edildi.
Baran, tum cabalara karşın 8 Ekim'de yaşamını yitirdi.
Gorev yaptığı hastane yonetiminin İzmir İl Sağlık Mudurluğu'ne başvurusu uzerine, Baran'ın ismi, yatak sayısı arttırılarak 2. basamak yoğun bakım seviyesine yukseltilen servise torenle verildi.
Torene İzmir İl Sağlık Mudurluğu Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Ayhan Korkmaz, Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Orhan Rahmi Fescekoğlu, hastane başhekimi Dr. Omer Kocak ve Baran'ın arkadaşları katıldı.
"Tum sağlık calışanları uzerine duşeni fazlasıyla yapıyor"
Ağabey Baran, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kardeşinin doktorluk mesleğini cok sevdiğini, 1997 yılından bu yana Alsancak Nevvar Salih İşgoren Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde gorev yaptığını soyledi.
Kovid-19 tedavisi gorurken ekim ayında kardeşinin hayatını kaybettiğini belirten Baran, "Bu surecte tum sağlık calışanları Atilla gibi uzerine duşeni fazlasıyla yapıyor. Benim kardeşim sağlık calışanları arasında bir simge oldu. Hastane var oldukca kardeşimin adı o yoğun bakım unitesinde yaşayacak. Onun ismini burada yazılı gorduğumde bir kez daha gurur duyarken aynı zamanda huzunlendim. Benim insanlardan isteğim tedbirlere uymaları." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler