Myanmar'da bulunan bir kehribar taşında eski bir kıtaya ozgu yeni bir cicek turu keşfedildi.
Dailymail'in haberine gore, Oregon Eyalet Universitesinden uzmanlar, Myanmar'da bulunan bir kehribar taşının icinde korunmuş ciceğin 100 milyon yıl oncesinden, bir diğer deyişle Kretase Jeolojik Donemi'nden kalma olduğunu tespit etti.

Araştırmacılar "Valviloculus pleristaminis" adı verilen ciceğin, defne familyasına ait ve Avustralya'daki bir tur yemiş ağacıyla akraba olduğunu belirtti.
Şimdi aralarında 6 bin kilometre mesafe bulunan Myanmar ve Avustralya'nın, o donemde eski bir kıta olan Gondvana'nın parcası olduklarına işaret edildi.
Teksas Botanik Araştırma Enstitusu Dergisi'nde keşifle ilgili bir makale yazan, aynı zamanda daha onceki kehribar incelemelerinde rastladığı DNA'lar ile "Jurassic Park" filminin senaryosuna da ilham kaynağı olan paleontolog George Poinar Jr., "Cicek cok kucuk, iki milimetre boyunda olmasına rağmen saklı kalan detayları şaşırtıcı." dedi.
Poinar, ciceğin Gondvana kıtası bolunduğunde muhtemelen Batı Burma blokuna ait levhada kaldığını ve bu sırada kehribarı oluşturan recineyle kaplandığını, boylece bugune ulaştığını soyledi.
George Poinar Jr., bunun cok buyuk bir keşif olduğunun da altını cizdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Hakkı Cetinkaya