Uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz gereksinimi olan oğrenciler icin 150 bin cihazlık desteğe ilave olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat acıkladığı ve tamamı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım surecinde 3. faz başladı.
Gecen hafta gercekleştirilen 51 bin cihazlık dağıtımın ardından bu fazda 66 bin tablet bilgisayar daha oğrencilerle buluşturuluyor. Bu yeni faz ile birlikte 500 bin tabletin 116 bin 500 adedi sahiplerine ulaşmış olacak. Haftalık olarak gercekleştirilecek gonderimlerle ocak ayı sonuna kadar 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanacak.

Tablet bilgisayarların gonderildiği 38 ilin muduru ile video konferans yontemiyle toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, tablet bilgisayar desteğinin 3. fazıyla birlikte toplam 266 bin 500 cihazın oğrencilere ulaştığını duyurdu. Eğitimde fırsat adaletinin oncelikli hedef olduğunu vurgulayan Bakan Selcuk, "Umuyorum ki tablet bilgisayarlar oğrencilerimizin eline ulaştıkca TRT EBA kanallarının yanında uzaktan eğitimin onemli bir ayağı olan EBA internet platformu ile sağlanan eğitime evinden ulaşamayan cocuğumuz kalmayacak" ifadelerini kullandı.
Planlanan dağıtım stratejisi cercevesinde oncelikli gereksinimi olan oğrencilere resmi veriler uzerinden ulaşılmaya devam edildiğini hatırlatan Bakan Selcuk, "İl mudurlerimizin teslim edeceği bu tablet bilgisayarlarla birlikte oğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları icin ihtiyac duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti icin gerekli sozleşmeleri yaptık. İl yoneticilerimiz bu tablet bilgisayarları oğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim etmiş olacak. Gecen hafta 50 bin 500 oğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İcinde cevrim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim icerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 66 bin tablet bilgisayarın dağıtımını yapacağız. Cocuklarımızın eğitim hakkı icin gayret eden herkese teşekkur ediyorum" dedi.
Bakan Selcuk, tablet dağıtımına destek veren yerel yonetimler, ozel sektor ve sivil toplum kuruluşları ile hayırsever iş adamlarının bağışlarının doğru yere ulaşması icin hassasiyetle calıştıklarını soyleyerek, katkı sunan herkese cocuklar adına teşekkur etti.
(Mustafa Cenik/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı