Gecen haftalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli partisinin grup toplantısında "HDP kapatılsın" cağrısında bulunmuştu. Bahceli'nin bu cağrısı ittifak ortağı AK Parti tarafından desteklenmezken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Parti kapatmanın Turkiye'de gecmişte cok olumlu sonuc vermediği goruldu" demişti.
Kurtulmuş bu acıklamalarının ardından Bahceli'nin hedefi olurken, MHP lideri isim vermeden bu acıklamaları eleştirdi. Konuyla ilgili olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da acıklamalarda bulundu.

[h=3]"ŞAHSİYETSİZLEŞTİRİLME POLİTİKALARININ ESİRİ DURUMUNA GELMİŞ OLUR"[/h]Davutoğlu, "Numan Kurtulmuş ile ilgili Sayın Bahceli'nin tutumu ise AK Parti icin yuz karasıdır acık soyleyeyim . Sayın Erdoğan buna sessiz kaldı. Numan bey bu konuda sessiz kalırsa vahim bir şekilde şahsiyetsizleştirilme politikalarının esiri, mağduru durumuna gelmiş olur" dedi.
[h=3]"BENİ KAYGILANDIRAN ERDOĞAN'IN, BAHCELİ'NİN ESİRİ HALİNE GELMİŞ OLMASIDIR"[/h]Acıklamalarına devam eden Davtuoğlu, " Benim kaygılandıran Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, Bahceli'nin esiri haline gelmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ERDOĞAN'IN DURDUĞU BİR ZEMİN YOK"[/h]AK Parti'nin Doğu Perincek'in dunyasına hapis olduğunu savunan Davutoğlu, "Rotasını ben ciziyorum diyor, uzucu olan bu. AK Parti'nin bunlara sessiz kalması daha ağır bir travma. Sayın Erdoğan'ın durduğu bir zemin yok. Allah aşkına bu arkadaşları koruyacak olan nedir?" şeklinde konuştu.
[h=3]BAHCELİ NE DEMİŞTİ?[/h]Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahceli, "Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP'nin kapısına acılmamak uzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP'yi Turk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu teror ve boluculuk yatağı kapatılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.
[h=3]NUMAN KURTULMUŞ: TURKİYE'DE OLUMLU SONUCLARI GORULMEDİ[/h]Bahceli'nin cağrısını değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Turkiye milli beka meselesi olarak terorle mucadele ediyor. HDP'nin eline Turkiye partisi olmak icin onemli fırsatlar gecti. Cukur eylemlerinde PKK'yı teror orgutu olarak goruyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Turkiye'yi konuşuyor olabilirdik. HDP'ye 'terorle aranıza duvar orun' diyoruz. Parti kapatmalarının Turkiye'de olumlu sonucları gorulmedi" demişti.