İŞTE UNLU OYUNCUNUN ACIKLAMALARI:
-Bu iş daha ortada kimse yokken 1,5 ay once ilk bana teklif edilmişti. Oturduk konuştuk sonrasın da arayan olmadı. Ben hic kurcalamadım; şimdi neredeler, nicin yoklar demedim. Bu rolu kimin oynadığını da bilmiyordum, daha yeni basından oğrendim. Cunku boyle şeyler hep olur. Eylul ayında bir dizi icin goruşme yapmıştım. Buyuk saygıyla onore ederek her şartta oynamamı istediler. 15 gun sonra bir başkasının oynadığını duydum. Sormadım bile, nicin dizi de bir başkası oynadı diye... Ben sorgulamam hic, boyle şeylerle uğraşmayı polemiklerin insanı olmayı sevmiyorum ama boyle şeyler olabiliyor. Olmaması icin ne yapılabilir? O zaman sevgili oyuncu arkadaşlarıma sesleniyorum: Sendikalarının olması gerekiyor, sendikalarda haklarını koruyacak avukatlarının olması gerekiyor. Maalesef Turkiye de bu işler boyle... Ne zaman ki sendikalaşma gercekleşir, oyuncu hakları gercek manada korunur o zaman herkesin sorunu cozulur.
DİZİDE KOTUYU OYNARSAM HİC İNANDIRICI OLMAZ
-Sinema ve tiyatroda her karakteri oynarım. Yeri geldiğinde katil, dedikoducu, fesat, hırsız vs... karakterlere burunebilirim ama dizilerde rol secerken cok dikkat etmem gerekiyor. Cunku Turkiye' nin en beğenilen dizilerinden "Bizimkiler" de 14 yıl boyunca bir anneyi oynadım. Turk halkı 14 yıl evlerinin salonlarındaki televizyonda beni iyi bir anne olarak tanıdı. O yuzden bana fazla kotuluk yuklediğinizde hic inandırıcı olmaz.
UĞUR YUCEL İLE 45 YIL SONRA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİK
-Uğur Yucel, İstanbul Belediye Konservatuar' ı Tiyatro Bolumunden sınıf arkadaşım. 5 sene birlikte okuduk, ayrıca Kuzguncuk' tan da mahalle arkadaşımdır. Daha once okul temsilleri dışında hic beraber oynamamıştık. 45 sene sonra bir araya geldik. Şimdi ise eşini oynuyorum. Necla uyku problemi olduğu icin cok ilac kullanan bir karakter. Aslında biraz uyur gezer gibi... Boş bakıyor. Hatta aval aval bakıyor ama eğlenceli bir karakter. Ben mutluyum, Yonetmenimiz Bulent İşbilen ile " Şevkat Yerimdar " da beraber calışmıştık. O ve ekibiyle birlikte bir aile gibi olduk...
PANDEMİ BANA POLYANNA OLMAYI OĞRETTİ
-Ben aslında mukemmeliyetci ve aceleci biriyimdir, asla Polyanna değilimdir. Ama oyle gunler yaşıyoruz ki, Polyanna olmayı yukarıdan oğretiyorlar size. Pandemi ile bu gercek bana da carptı. Cunku yapılacak hicbir şey yok; ister tepin, ister bayıl, ister catla... Otur ve şukret dedi, Allah!!! Dua et gecinecek bir paran var, evin sıcak, yanında eşin var, coluk cocukların sağlıklı ve iyi kotu istenen bir oyuncusun... 65 yaşındayım ben. Bizi iceri tıktılar diye cok bozulmuştum ama enerjimi hep yuksek tutuyorum. Cocuklarıma yardım ediyorum. Gelinim, oğlum, torunuma yemekler yapıyorum. Torunum Can ile oyunlar oynuyorum ve yuruyorum hic durmuyorum. Bu donemde kendi kendimizle iyi gecineceğiz, başka yolu yok...
Kaynak: Hurriyet