İncirliova Belediyesi ile Turk Muhendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat Muhendisleri Odası Aydın Şubesi arasında "Teknik İşbirliği" protokolu imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında kurumların oncelikli calışma alanının deprem olacağı bildirildi.
Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makam odasında duzenlenen imza torenine, İnşaat Muhendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Ozlenen Alcı, İncirliova Belediyesi İmar ve Şehircilik Muduru Onur Orcan, İnşaat Muhendisleri Odası Aydın Şubesi Yonetim Kurulu Uyesi Altan Guney katıldı.
Protokole gore her iki kurum gerekli olan muhendislik hizmetlerinin ilgili mevzuatlara, bilimsel esaslar ile mesleki ve sanat kurallarına uygun olarak yerine getirilebilmesi icin ortak hareket edecek.
İnşaat Muhendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Ozlenen Alcı, "İncirliova, Aydın merkeze yakınlığı, hızlı gelişme potansiyeli ve adeta ikinci bir merkez ilce olma konumu sebebiyle cok onemli bir ilcemiz. Hızla nufusu artan, yapılaşmanın fazla olduğu bir alan. Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketleri de vatandaşlarımızın guvenliği icin kurumlarımızın işbirliğini gerekli kılıyor. Oncelikli calışma alanımız zaten deprem calışmaları olacak. Bu nedenle aramızda kurulan işbirliği de buyuk oneme sahip. İncirliova Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya'ya bizimle dayanışma icerisinde olduğu icin cok teşekkur ediyorum" dedi.
"İşbirliğini onemsiyorum"
İmzalanan protokolle ilcede sağlıklı yapılaşmanın artacağını ifade eden Başkan Kaya, "İnşaat Muhendisleri Odamız ile imzaladığımız protokolu sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma icin cok onemsiyorum. Surekli nufus artışı olan, yapılaşmanın fazla olduğu bir ilceyiz. Depremde en buyuk gerceğimiz. Bu sebeple her iki kurum olarak halkımızın huzur ve guvenliği icin etkin bir işbirliği ve dayanışma icinde olacağız. Verimli bir calışma olacağını duşunuyorum. İnşaat Muhendisleri Odası Başkanı Ozlenen Alcı'ya ve emek veren tum arkadaşlarımıza şimdiden teşekkur ediyorum" diye konuştu. - AYDIN