Akdeniz Universitesi Turizm Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi(TAGUM) tarafından "Covid-19'un Antalya Turizmine Etkileri: Cıkış Stratejileri" konulu program duzenlendi.
Pandemi nedeniyle cevirim ici gercekleştirilen cok sayıda izleyicinin takip ettiği ve moderatorluğunu Akdeniz Universitesi Turizm Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi Muduru Prof. Dr. Ebru İcigen'in yaptığı yayına, Turizm Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Beykal Cizel, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gul Ege ve Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktoru Adil Gurkan katıldı.
Turizm Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Cizel, Covid-19 pandemisiyle hijyen ve guvenli tatil konusunun onem kazanacağını kaydederek turizmin başkenti Antalya'nın onumuzdeki surecte de guvenli liman olmaya devam etmesi gerektiğini ve her şey dahil sisteminin de buna bağlı olarak değişebileceğini soyledi. Prof. Dr. Beykan Cizel, ilerleyen donemde sağlık turizmi konusunun daha da onem kazanacağını ifade ederek Akdeniz Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ozlenen Ozkan'ın sağlık turizmi konusunda sektore de bu anlamda nitelik katacak ciddi atılımları olduğunu soyledi.
Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktoru Adil Gurkan, buyuk oranda kaybın olduğu pandemi surecinden etkilendiklerini ancak başarılı bir yol izlediklerini soyleyerek; sağlıklı ve guvenli tatil kavramlarının one cıktığını, temizlik, hijyen ve gıda konularının onumuzdeki yıllarda da cok daha fazla onem kazanacağını ifade etti.
Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gul Ege ise Covid-19 pandemisiyle mucadele konusunda kent olarak başarılı bir yol izlediklerini ve zorluk yaşamadıklarını belirterek bu donemde hayata gecirdikleri projelerle Antalya'nın sahip olduğu değerleri harmanladıklarını ve sosyal medya uzerinden de cok sayıda izleyiciye ulaştıklarını kaydetti. - ANTALYA