Gırtlak kanserine yakalandıktan sonra muzik kariyerine ara veren ve bir suredir yoğun bakımda tedavi goren 36 yaşındaki Engin Nurşani, bu sabah 07.00'de hayata gozlerini yumdu.
[h=3]OĞLUNUN KURTULMASI İCİN YARDIM İSTEMİŞTİ[/h]Unlu ismin olumun ardından halk ozanı babası Ali Nurşani'nin temmuz ayında hasta oğlu icin yaptığı yardım cağrısı yeniden gundem oldu. Oğlunun tedavisi icin gerekli parayı bulamadığı belirten Ali Nurşani, yayınladığı videoda "Değerli canlar. Govdemin tek tuyu, bir tek oğlum maalesef gırtlak kanserine yakalandı sizin herkesin tum sevenlerinin desteğine ihtiyacım var. Neyim varsa verdim. Boyle olmasını istemezdim. Sizlere gelmek istemezdim. Gun geldi sizlerin kapısına geldim. Elinizden ne geliyorsa… Oğlumun kurtuluşu icin yardıma ihtiyacım var. Baba olarak buna ihtiyacım var. Başka bir dileğim yok. Sizleri cok seviyorum" demişti.

Muziği cok seven Nurşani, babası gibi halk ozanı olmak istemiş, ancak babası oğlunun daha iyi bir meslek secmesini istemiş, bu kararına karşı cıkmıştır. 2003'un başlarında Engin, babasından habersiz, ilk albumu olacak olan Adına Bir Cizik Cektim albumunu cıkartacağı İstanbul'a geldi ve profesyonel muzik kariyerine başladı.
Temmuz 2019'da ise, babası Ozan Ali Nurşani'nin sosyal medyadan oğlunun hastalandığı olduğunu duyarması ve yardım istemesi ile kamuoyu Engin Nurşani'nin gırtlak kanseri olduğunu oğrenmişti.