Denizli'de kaza yapan moto kuryenin cebinden yola duşen cep telefonu, yoldan gecen bir kişi tarafından calındı. Diğer vatandaşlar yaralı gence yardıma koşarken, guvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anı 'insanlık olmuş' dedirtti.
Olay, Pamukkale ilcesi Asmalıevler Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere gore, bir lokantanın kuryeliğini yaparak gecimini sağlayan Alper Tolga Ozcan, gectiğimiz gunlerde trafik kazası yaşadı. Kaza sırasında kavşakta kendisini fark etmeyen otomobil surucusunun carpması ile montunun cebinde bulunan telefonu duştu. Olayın ardından telefonunun olmadığı fark edene Ozcan, cevredeki guvenlik kameralarına baktığı sırada başına gelenleri fark etti. Guvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan on anlarda, carpmanın etkisi ile kuryenin cebindeki telefon yaklaşık 3 metre uzağa duşuyor. Kazayı goren bircok vatandaş, insani duygular ile yaralı kuryeye yardımcı olmak icin yanına koşuyor. Birkac kişi ise o sırda telefonun yanından gecmesine rağmen fark etmeyerek kuryenin yardımına koştu. O sırada yerdeki telefonu fark eden bir şupheli, telefona yonelerek yerden aldı. Yerden aldığı telefon ile birlikte kuryenin yanına gittiği sırada ise telefonu eliyle arkasında gizlemesi dikkatlerden kacmadı. Kuryeye yardımcı olan vatandaşları dağılmasıyla aralarında katılarak, telefonu Ozcan'a vermeden kayıplara karıştı.

"Bana ait telefonu yanıma kadar getirip, bana vermeden cekti, gitti"
Başından gecen olayı anlatan talihsiz Alper Tolga Ozcan, guvenlik kameralarını izlediği sırada durumu fark ettiğini belirterek, "Lokanta da kurye olarak calışıyorum. Siparişimi verdikten sonra lokantaya donmek uzere bu yolu kullandım. O anda ara sokaktan onume araba fırlayınca kaza meydana geldi. Cebimde telefon vardı, telefon fırlayıp gitmiş. Ben kamera kaydında gordum. Etrafımda bircok vatandaş var. şahsın biri gelerek, telefonu alıyor. Sonra benim yanıma geliyor. Elinde telefon olduğu kamera kayıtlarında belli oluyor. Bir sure sonra gidiyor. Bana ait telefonu yanıma kadar getirip, bana vermeden cekti, gitti. Yetkililerden yardım talep ediyorum. Bana yardımcı olmaya calışan tum vatandaşlara teşekkur ediyorum. Herhangi bir vatandaş o şahsı tanıyorsa eğer bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı