Turkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, 2020'nin son toplantısını gercekleştirdi.
Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığındaki toplantıda, Turkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Ozdemir ile 10 uye hazır bulundu. 4 uye de toplantıya cevrim ici katıldı.

Toplantının gundemi, 2020'nin genel ve ilerleyen surecteki faaliyetlerine dair değerlendirmeler ile Mulakat Kuruluna uye secimi oldu.
Bakan Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Turkiye Adalet Akademisinin eğitimlerinin bir donem yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yurutulduğunu ancak 2 donemdir yuz yuze eğitimlerin başarıyla surdurulduğunu belirtti.
Turkiye Adalet Akademisinin bir yıl gibi kısa bir surede cok onemli başarılara imza attığını ifade eden Yılmaz, Akademi'nin tum dunyanın icinde bulunduğu ve Turkiye'yi de yakından ilgilendiren salgın ortamında gorevini başarıyla yerine getirerek hakim ve savcı yetiştirilmesi surecini ornek alınacak şekilde yuruttuğunu vurguladı.
"Eğitimin hicbir ayağı aksatılmadan yurutuldu"
Hasan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Turkiye Adalet Akademisinin Teşkilat Usulleri ile Calışma Esaslarına dair yonetmelik gereğince Akademi Danışma Kurulunun bu yıl icerisindeki son toplantısını gercekleştiriyoruz. Adalet Akademisinin son bir yıllık surec icerisinde buyuk başarılar kazandığını hep birlikte izliyoruz. Etkin eğitim vizyonu cercevesinde hazırlanan eğitim modullerinin Kovid-19 sureci icerisinde de başarıyla uygulanmış olmasından dolayı da tebrik ediyorum."
Akademinin, Turkiye'de ilk vakanın tespit edilmesinden itibaren aldığı onlemlerle hakim ve savcı adaylarının eğitimlerini aksatmadan yerine getirdiğini anlatan Yılmaz, bu bir yıllık surecte canlı dersler, eğitim videoları ve yuz yuze eğitimle, eğitimin hicbir ayağının aksatılmadan yurutulduğunu ifade etti.
Turkiye Adalet Akademisi Başkanı Ozdemir de Akademinin faaliyetleriyle ilgili bir sunum gercekleştirdi. Danışma Kurulu uyeleri de faaliyetler hakkındaki goruşlerini bildirdi.
Mulakat Kuruluna uye secildi
Turkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulunun 2020'deki son toplantısında, kanun gereği Mulakat Kuruluna uye secimi gercekleştirildi.
Oncelikle uye secimi icin adayların belirlendiği toplantıda, oy aşamasına gecildi. Mulakat kuruluna, adli yargı hakim ve savcı adaylığı, idari yargı hakim adaylığı ve avukatlıktan hakim-savcılığa geciş icin bir asil, bir yedek uye olmak uzere ikişer uye oy birliğiyle secildi.
Danışma Kurulu Başkanı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, kurul uyelerine teşekkur ederek, Mulakat Kuruluna secilen yeni uyelere başarılar diledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aybuke İnal Kamacı