Ankara'da eski eşinin erkek arkadaşını sokak ortasında vurarak olduren polis memuru hakim karşısına cıktı. Olay anını anlatan sanık, "Bana sinkaflı sozler sarf ederek, 'Elinden karını aldım, evliyken birlikte oldum. Az daha buyusun kızını da alacağım' deyince kan beynime sıcradı. Silahımı belimden cektiğimi hatırlıyorum, kac el ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.
12 Aralık 2019'da Ankara'nın Kecioren ilcesinde polis memuru Kamil Erdonmez, 2 cocuğunun annesi eski eşi Ebru O.'nun erkek arkadaşı Ayhan Gorgulu'yu Ayvalı Caddesi uzerinde silahla vurarak oldurdu. Cinayet sonrası polise teslim olan Erdonmez, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin yuruttuğu soruşturmayı tamamlayarak Erdonmez hakkında "tasarlayarak kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis istemiyle dava actı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davanın ikinci celsesinde tutuklu sanık Erdonmez'in savunması alındı. 2018'de eşiyle anlaşmalı olarak boşandığını belirten Erdonmez, 2 cocuğunun velayetinin annesine verildiğini soyledi. Boşandıktan sonra eşinin cocuğunun sınıf arkadaşının babası Ayhan Gorgulu ile ilişki yaşadığını oğrendiğini ifade eden Erdonmez, "Cocuklarımı gormeye gittiğim bir gun evin onunde Ayhan Gorgulu ile karşılaştım. Ayhan'a 'Bari cocuklarımı gormeye geldiğim gun gelme. Cocuklar da, ben de rahatsız oluyoruz' dedim. Bana 'Asıl sen gelme. Hakkında uzaklaştırma kararı var. Ben istediğim şekilde gelirim' karşılığını verdi. Ayrıca beni tehdit etti. Bu olaydan sonra Ebru beni tekrar şikayet etti. Bu şikayet sonucu silahıma el konulma kararı verildi" ifadelerini kullandı.
Erdonmez, eşinin Gorgulu'nun oturduğu evin yakınında ev tuttuğunu ve Gorgulu'nun cocuğuna da baktığını oğrendiğini kaydederek, "Ben cocuklarıma yakın olmak icin aynı yerde ev tuttum. Gorgulu bir defasında elinde sopa ile bana saldırdı. Onun yonlendirmesiyle Ebru surekli benden şikayetci oldu. Ben de Gorgulu'nun annesinin yanına gidip 'Oğlun yuvamızı yıktı, cocuklarımı gormemi engelledi. Oğlunla konuş ve cocuklarımdan uzak durmasını soyle' dedim. Bu olaydan sonra bana telefon acarak buluşmak istediğini soyledi. Buluştuğumuzda cocuklarımdan uzak durmasını, beni ve cocuklarımı mağdur etmemesini soyledim" diye konuştu.
"'Kızını da alacağım' deyince kan beynime sıcradı"
Olay gunu saat 06.30 sıralarında sabah sporuna cıktığını, cinayeti tasarlamadığını one suren Erdonmez, olay anını şu şekilde anlattı:
"Cinayeti eski eşimle birlikte olduğu icin tasarlamadım. Sabah sporunda Gorgulu ile karşılaştım. Beni gormesin diye elektrik panosunun arkasına saklanmak istedim. Ancak pano kucuk olduğu icin beni gordu. Ben de 'Hayırdır beni mi takip ediyorsun?' diye sordum. Bana sinkaflı sozler sarf ederek, 'Senin neyini takip edeyim? Elinden karını aldım, evliyken birlikte oldum. Az daha buyusun kızını da alacağım' deyince kan beynime sıcradı. Silahımı belimden cektiğimi hatırlıyorum. Kac el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Kast ve tasarlama olmaksızın cinnet halinde olay meydana gelmiştir. Yaşananlardan dolayı uzgun ve pişmanım."
Erdonmez'in eski eşi Ebru O. da duruşmada tanık olarak dinlendi. Ebru O., "Ayhan Gorgulu ile cocuklarımızın aynı sınıfta olması nedeniyle tanıştık. Aramızda duygusal bir yakınlaşma oldu ve sık sık telefonda konuşuyorduk. Ayhan Gorgulu ile evliyken birlikte olmadık, boşandıktan sonra birlikte olduk. Kamil'in kendisini araması ve evliyken birlikte olup olmadığımızı sormasından rahatsız oldu. Bana kendini tehdit etiğini soyleyerek Kamil'den şikayetci olmamı istedi. Ancak ben tehdit ettiğine hic tanık olmadım. 4-5 kez Ayhan'ın baskısı ile şikayetci olarak koruma kararı aldırdım. Cinayetle ilgiliyse bir şey gormedim" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından ara kararını acıkladı. Tutuklu sanık Erdonmez'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı