SON DAKİKA! Erdoğan'dan oğretmen ataması mujdesi 2021 Oğretmen Atamaları ne zaman yapılacak?Oğretmen adayları, MEB Personel alımları gibi 2021 oğretmen atamaları ne zaman yapılacak sorusunu da sıkca araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'tan, oğretmen atama takvimini acıklaması bekleniyor. Peki 2021 Oğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
[h=3]OĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?[/h]Milli Eğitim Bakanlığı her sene olduğu gibi bu sene de atama yapmaya devam edecek. Sayıştay raporlarına gore kurum bazlı 138 bin oğretmen acığı bulunuyor. Acil ihtiyacların karşılanması icin ucretli oğretmen atamaları yapılırken, sozleşmeli oğretmen alımları yapıldıktan sonra ucretli oğretmen calışmaları sonlandırılmaktadır. Buna gore bu sene oğretmen ataması mujdesi Cumhurbaşkanı tarafından verilecek. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oğretmen ataması mujdesini ne zaman verecek? Tarih belli oldu mu?
MEB Personel Mudurluğu ile Goruşuluyor
Atama bekleyen oğretmen temsilcileri, oğretmen dernekleri sıklıkla Milli Eğitim Bakanlığı Personel Mudurluğu bolumleri ile goruşmelere devam ederken gectiğimiz hafta Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile de goruşme yapılmıştı. Buna gore gelen bilgilerde Cumhurbaşkanının oğretmen ataması mujdesini Ocak ayında vermesinin planlandığı belirtilmektedir.
Ocak ayında Cumhurbaşkanı tarafından mujde gelirse birkac gun icerisinde ilanın MEB tarafından kamuoyuna paylaşılması ve muracaatların da başlaması bekleniyor.
Kac Bin Oğretmen Alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığında henuz sayı kesinleşmedi. Atama bekleyen oğretmenler 60 bin atama taleplerini iletirken, Milli Eğitim Bakanlığının Hazine ve Maliye Bakanlığından ihtiyaclar doğrultusunda 55 bin civarlarında sayı icin anlaşma yapmaya calıştığı oğrenildi. Son karar yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek olup, Ocak ayı icerisinde Cumhurbaşkanının oğretmen ataması mujdesini vermesi bekleniyor.
[h=3]OĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN, ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?[/h]2021 yılı oğretmen ataması ile ilgili tum detaylar atama takvimi icerisinde yer alacak. MEB'den atamaların başlayacağı tarihle ilgili bir acıklama henuz gelmedi. Ancak 2021 başlarında konuya ilişkin yeni bir acıklamada bulunulması ve takvimin adayların bilgisine sunulması ongoruluyor.
[h=3]2020'DE KAC OĞRETMEN ATANDI?[/h]2021 yılında atanmayı bekleyen oğretmenler 2020'de kac oğretmen atandı sorularını soruyorlar. 2020 yılında 60 ayrı branşta oğretmen atamaları yapıldı. 50 taban puanıyla yapılan atamalarda binlerce oğretmen atandı. Ornek verecek olursak; Sınıf oğretmenliği ataması 2831, Din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmeni ataması 1801, İngilizce oğretmeni ataması 1739, Okul Oncesi oğretmeni ataması 1518 ve İlkoğretim Matematik oğretmeni ataması 1701 olarak verildi.