Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği ve İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası işbirliği ile hayata gecirilen "Geleneksel Reklamcılıktan Dijital Reklamcılığa Evrilme Calışması" projesi kapsamında 450 kişiye 6 ay boyunca eğitim verilecek.
Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği ve İstanbul Reklamcılar Odası, İcişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Mudurluğunun 2020 yılı sosyal girişimcilik temalı destek programı kapsamında, "Geleneksel Reklamcılıktan Dijital Reklamcılığa Evrilme Calışması: Bir Sosyal Girişimcilik Oykusu" adlı projeyi hayata gecirdi.
Proje kapsamında İstanbul Reklamcılar Esnaf Odasına bağlı 300 esnaf ile gencler, sığınmacılar ve engellilerden oluşacak 150 kişilik gruba metin yazarlığı, urun fotoğrafcılığı, sosyal medya yonetimi gibi eğitimler verilecek.
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, esnafın yararına olacak her tur calışmanın destekcisi olduklarını soyledi.
Pandemi surecinde e-ticaretin one cıktığına değinen Yılmaz, bu alanda da eğitime ihtiyac olduğunun altını cizdi. Proje kapsamında verecekleri eğitimlerle esnafın bu yonunu tamamlayacaklarını belirten Yılmaz, "Esnafımız bu eğitim kapsamında yeni nesil reklamcılık oğrenecek." dedi.
"Sosyal medya aracılığıyla dijital dunyaya acılacaklar"
İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası Başkanı Gulay Şele ise derslerin online verileceğini soyledi.
Esnafın markasının reklam ve pazarlama faaliyetleri icin ciddi butce ayırması gerektiğine işaret eden Şele, "Esnafımız bu eğitim sayesinde bir ajansa ihtiyac olmadan kendi urun ve markasını sosyal medya aracılığıyla dijital dunyaya acmış olacak." diye konuştu.
Projeyle ilgili hedeflerinin istihdamı artırmak ve esnafın gelişen teknolojide geri kalmamasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şele, isteyenlerin projeye internet siteleri uzerinden başvuru yapabileceklerini bildirdi.
Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği Akademi Sertifikası
Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği Genel Sekreteri Emre Ozcan da projeyi İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası ve İcişleri Bakanlığı destekleriyle hayata gecirdiklerini anlattı.
Proje ile dijital reklamcılığın nasıl bir gelir kapısı haline geldiğini katılımcılara anlatabilmeleri icin bir fırsat sunduğunu vurgulayan Ozcan, şoyle konuştu:
"Eğitimler 28 Aralık'ta başlayacak. 18 Mart'a kadar 3 aylık bir eğitim periyodu olacak. 18 Mart'tan 21 Haziran'a kadar bir eğitim daha olacak. Toplam 6 aylık bir eğitim sureci var. Eğitimlerde 2 farklı grup olacak. Mumkun olan en fazla kişiye eğitim vermeyi amaclıyoruz. Esnaf ve dezavantajlı grupları da bu projeye dahil ettik. Dezavantajlı gruplardan kastettiğimiz engelliler, sığınmacılar, ne eğitim de ne de işte yer alabilen gruplar. Bunları bu projenin icine dahil ederek, onları hem meslek sahibi yapmaya hem de kariyerlerine ekstra nitelikli bir iş becerisi eklenmesine fırsat sağlamaya calışıyoruz."
Projede hem engellilere istihdam sağlamayı hem de esnafın yeni nesil reklamcılığın kurallarını ve tekniğini oğrenmesini amacladıklarının altını cizen Ozcan, katılımcılara profesyonel kamera ve cep telefonuyla urun fotoğrafcılığı konusunda da eğitim verileceğini kaydetti.
Ozcan, eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği Akademi Sertifikası verileceğini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lale Bildirici