Gaziantep Ozel ANKA Hastanesi Yonetim Kurulu Uyesi Ali İhsan Sofuoğlu, "Antep halkının hicbir yerden destek almadan, şehri duşman işgalinden kurtararak kazandığı zaferin 99'uncu yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Ozel ANKA Hastanesi Yonetim Kurulu Uyesi Ali İhsan Sofuoğlu, Gaziantep'in duşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl donumu dolayısıyla acıklama yaptı. Sofuoğlu acıklamasında Antep savunmasının eşsiz bir kahramanlık orneği olduğunu dile getirerek, "Antep Savunması eşsiz kahramanlığı ile hem kendini hem de Anadolu'yu duşman işgalinden kurtaran halkın şanlı zaferidir. Gaziantep,11 ay suren savaşta eşsiz bir savunma sergileyerek kahramanlığını ve cesaretini butun dunyaya gostermiş ornek bir şehirdir. Aclık ve yokluğa rağmen işgal guclerine karşı 6 bin 317 şehit verme pahasına vatanını teslim etmeyen kahramanlarımız, bize bu guzel şehri ve unutulmaz şanlı onurlu mirası bıraktılar. Atalarımızın kurtuluş savaşında vermiş olduğu mucadele Buyuk Onder Mustafa Kemal Ataturk tarafından da, "Ben Antepliler'in gozlerinden nasıl opmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil, Turkiye'yi de kurtardılar" sozleriyle takdir edilmiştir. Bizlere emanet edilen bu mirasın gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması hepimizin en onemli gorevidir. Gazi unvanını şerefle taşıyan şehrimizde, Gaziantepli olmanın verdiği gururla tum hemşerilerimin kurtuluş gununu kutluyorum. Başta Ulu Onder Ataturk ve silah arkadaşları olmak uzere vatan savunmasında gozlerini kırpmadan canlarını feda eden tum aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ve şukranla anıyorum" ifadelerine yer verdi. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı