Hatay'ın Kırıkhan ilcesinde yaşayan Ali Yayman, torununun cizgi filmlerde izlediği hindileri ne kadar sevdiğini gorunce ciftlik kurarak hindi yetiştirmeye başladı.
Kurtnasır Mahallesi'nde ciftcilikle uğraşan Yayman (55), hindileri cok seven torunu Ali Sami'yi sevindirmek icin 3 yıl once evinin bahcesinde beslemek uzere birkac hindi aldı.

Bu hayvanların bakımına, nasıl yetiştirilmeleri gerektiğine ilişkin bilgi edinen Yayman, bir sure sonra hindi sayısını artırarak ciftlik kurmak icin kolları sıvadı.
Şu anda 1200 hindinin olduğu bir ciftliği bulunan Yayman, hem torununu sevindirdi hem de para kazanmaya başladı.
Yayman, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hem tarım hem de buyukbaş hayvancılıkla uğraştığını, cok sevdiği torunu sayesinde de hindi yetiştiricisi olduğunu soyledi.
Yayman, şoyle devam etti:
"Torunum Ali Sami, hindileri televizyonda gormuştu, baktım ki cok seviyor 3-5 tane hindi aldık. Şu anda torunum 7 yaşında ilkokula gidiyor. Torunumla beraber ciftlik kurduk 3-5 taneyle başladık şu anda sayımız 1200 civarında. Butun Turkiye genelinde satış yapmaya calışıyoruz. Doğal meramız ve kaynak suyumuz da var. Torunum bana yardım ediyor. ???????İlk 2 yıl uretime yoğunlaştık bu yıl 1200 adetle en fazla sayıyı bulduk. İyi ki kurduk ciftliği, bu sene 3. yılımız, sayımızı da arttırdık cok memnunuz bu işten."
Neredeyse haftanın her gunu ciftlikte torunuyla birlikte zaman gecirdiklerini ifade eden Yayman, satışların da cok guzel olduğunu dile getirdi.
Yılbaşına yaklaşırken satışlarının arttığını belirten Yayman, şunları kaydetti:
"Satışlarımız iyi gidiyor. Hem kendi satış yerimiz var hem de cevre illere satıyoruz. Genelde Gaziantep ve Kahramanmaraş tarafına gonderiyoruz. Tanesini 150 ile 250 lira arasında satıyoruz, genelde 6 ile 11-12 kilo arasında değişiyor. Hedefim, Turkiye genelindeki marketler, pazarlar ve yurt dışına calışan firmalarla calışmak. Yurt dışındaki firmalara mail atıyoruz onlardan cevap bekliyoruz. İhracatta da soz sahibi olmak istiyorum. İyi ki bu işi yapmışım, bir daha dunyaya gelsem bir daha aynı işi yaparım iyi ki torunum vesile oldu."
Yayman'ın torunu Ali Sami Celik de hindileri cok sevdiğini belirterek, "Hindileri izlediğim cizgi filmde gordum ve cok sevdim. Dedemden bana hindi almasını istedim dedem de aldı. Gelip buraya dedemle onları besliyoruz." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lale Koklu Karagoz