Gaye Usluer, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 26. donem milletvekilliğini ustlenmiştir. Hacettepe Universitesi Tıp Fakultesi'nden mezun olan Usluer, Ankara Universitesi'nde ise Siyaset Bilimi alanında yuksek lisans eğitimi almaktadır. İşte, Gaye Usluer'in ozgecmişi hakkında TBMM'den alınan bazı bilgiler...
[h=3]PROF. DR. GAYE USLUER KİMDİR?[/h]Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir 1 .sıra Adayı.Eskişehir Osmangazi Universitesi Tıp Fakultesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Oğretim Uyesidir. 25 Mart 1957 yılında Eskişehir'de doğan Gaye Usluer, 1981 yılında Hacettepe Universitesi Tıp Fakultesi'ni bitirmiştir.
1987 yılında Enfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı alan Usluer, 1992 yılında Docent, 1998 yılında ise Profesor olmuştur.Usluer, Eskişehir Osmangazi Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, 4 farklı donemde (2'şer yıllık) fakulte kurulu ve yonetim kurulu uyelikleri, Fakulte Etik Kurul uyeliği (İki donem), ESOGU Vakıf Başkan yardımcılığı, ESOGU Vakıf Başkanlığı, ESOGU Tıp Fakultesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve ESOGU Tıp Fakultesi Dahili Bilimler Bolum Başkanlığı gibi idari gorevlerde bulunmuştur.Calışma alanıyla ilgili cok sayıda derneğin uyesi olan Usluer, Turkiye EKMUD'nin 2006-2010 yılları arasında olmak uzere iki donem başkanlığını yurutmuştur. Cok sayıda Ulusal Kongrede Başkanlık, Genel Sekreterlik ve Duzenleme Kurulu uyeliği yapmıştır.
Halen 100 civarında derneğin yer aldığı Avrupa Kemoterapi ve Enfeksiyon Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Yonetim Kurulunda tek Turk uye olarak bulunmaktadır. (FESCI: Federation of European Societies for Chemotherapy and for Infections, Executive Committee Member). 1990 yılından beri uyesi olduğu Turkiye Universiteli Kadınlar Derneğinde 2000-2002 yılları arasında Eskişehir Şubesi Yonetim Kurulu uyesi olarak gorev yapmıştır.
1992 yılından beri ikişer yıllık uc donem Turk Tabipler Birliği Eskişehir-Bilecik Tabip Odasının yonetim kurulu uyesi ve Merkez Konsey delegesi olarak gorev almıştır. 2008-2010 ve 2010- halen devam etmek uzere Eskişehir Tabip Odası Onur Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.17 Temmuz 2012'de CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi uyeliğine secilmiştir. 5 Eylul 2014'de CHP 18. Olağanustu Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi uyeliğine secildi. İyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Gaye Usluer, evli iki kız annesidir.