Aşk...
*Aşk, karşıdakini bulunmaz Hint kumaşı zannetmekle aslında hıyarın teki olduğunu anlamak arasında yaşananların toplamıdır.
* Aşk deyip de gecmeyin. Bunun "olumsuzu" var, "yasak" olanı var, "onursuz"u, "duzeyli"si var, "buyuk"u, "gizli"si, "sırılsıklam"ı "korkutuk"u, "buyuleyici"si var. Kendinizi yoklayın, illa ki bunlardan birine uyuyordur aşkınız. Yok hicbirine uymuyorsa "şahsiyetsiz" bir aşkınız var demektir.
* Aşık olanlara dikkat edin, derin derin duşunurler. Sanki "3. Dunya Savaşı’nı başlatalım mı?" diye sorulmuştur bunlara. Tarihi bir karar verecekler ya... Gozlerini sabit bir noktaya dikip oyle duşunur dururlar. Varsan baksan "Bu saat oldu aramadı" gibi bir şey geciyordur o anda akıllarından.
Aldatma...
*Erkekler asla aldatmazlar, gunahlarını almayın! Evet, eşlerinin dışında ceşitli kadınları yakın incelemeye alan erkekler yok değildir ama onlar "Allah’ım sen nelere kadirsin, herkesin ağzı, burnu, iki gozu var yine de kimse kimseye benzemiyor, bu ne iştir?" duşuncesiyle tamamen meraktan yaparlar bunu!
Evlilik... Aşkın ergime noktası
* İlk gunler her şey yolundadır. Size gore en akıllı odur, her şeyi o bilir, en guzel o guler, en guzel o bakar, oturuşu, kalkışı, yuruyuşu, uyuyuşu guzeldir. Hani neredeyse ortalığa pislese "Ne guzel pisliği var" dersiniz.
"Dunyada boyle kusursuz biri var mı, varsa bile o da gelip beni mi buldu?" gibi bir soru aklınızın ucundan gecmez.
*İlk gunlerde işe giderken dudaktan alınan opucuk yerini once yanağa, sonra uzaktan "mucuk mucuk"lara bırakır. Finale doğru kapıyı carpıp cıkmalar başlar.
á*Kocanız gun icinde, başka kadınlarla beraberken icine cekmekten helák olduğu gobeğini sizin yanınızda acıp kaşımaya başlar.
*Cicim aylarında sizinle baş başa kalmak icin işten kaytaran, toplantıları eken kocanız, sonradan mevcut toplantıları bile yetersiz bulup yeni yeni toplantılar icat eder.
*Eşiniz her gecen gun sizi daha cok sever ve artık gaz cıkarmak icin bile yanınızdan bir saniye olsun ayrılmayı goze alamaz.
*İlk gunlerde el ele yapılan romantik gezmeler yerini market reyonları arasında tekerlekli araba eşliğinde gidip gelmelere bırakır.
Evlilik ne demektir?
* "Pin kodu"nuzu karınızın da bilmesi demektir.
* Kararlarınızı onaylatacağınız bir merci oluşturmanız demektir.
* Seksin de memuriyetinin olabileceğini gormeniz demektir.
* 14 Şubat’ı sevgilinizden ayrı gecirmeniz demektir.
* Talimat denen şeyin sadece amirden alınmayacağını oğrenmek demektir.
*Karınızın mufettişlik ve hafiyelik gibi işlere yatkın olduğunu oğrenmeniz demektir.
* Hayallerinizin, ideallerinizin, plan ve programlarınızın yatağınız gibi cift kişilik olması demektir.
* Teslim olmak suretiyle esir olmak demektir.
* İki ayrı dunyadan bir ucube dunya yaratmak demektir.
* Evlendiğiniz gun intihar etmeniz ve naaşınızın evlilik boyunca ortalarda surunmesi demektir.
Evlilik
Kadınlara...
* Erkekleri değiştirmeye uğraşmayın. Sabredin zaten kendiliğinden değişecektir. Emin olun beş sene sonra onu tanıyamayacaksınız.
* Eşiniz bilgisayarın başından kalkmıyorsa işgillenin. Siz mutfakta soğan doğrarken o iceride ...oluyor olabilir.
* "Erkekler aşık olmaz" diyenlere sakın inanmayın. Olurlar. Ancak onlarda aşkın tezahur edişi biraz farklıdır. Siz mutluluktan şarkılar soylerken, onlar onlerine cıkan ilk kadınla yatarlar.
Erkeklere...
* Kadın-erkek ilişkisi uzerine asla felsefe yapmayın. Hatta hicbir şey uzerine yapmayın. Sizin genel anlamda soylediğiniz her sozu o ilişkinize dair soylenmiş olarak kabul edecektir.
*"Erkeklerin aldatması"yla ilgili bir konuşma gectiğinde sizin asla boyle bir şey yapmayacağınızın ipuclarını aralara serpiştirin. Sohbet suresince o butun duyu organlarıyla sizi takiptedir, bilmiş olun.
* Anlattığı her şeyi "Dunyanın en ilginc konusu"ymuş gibi dinleyin. Anlattığı "tırnaklarının cabuk kırılıyor olması" olsa bile.
* Sac rengi, bicimi, makyajı vs. gorunuşuyle ilgili değişiklikleri hemen fark edin. Bu konuda kendinize guveniniz yoksa tedbir olarak sık sık "Sende bir değişiklik var" deyin. Elbet birkacı isabet edecektir.
Leyla ile Mecnun
* "Aşk" denen illetin başımıza tebelleş olması Leyla ile Mecnun’un kaleme alınmasına denk duşer. Leyla’yı Mecnun’a yar etmediler.
Leyla da şimdiki Leyla’lardan değil ki, Fuzuli’ye rağmen gitsin Mecnun’a versin. Nufus káğıdını yani... Gizlice evlenmek icin.
Hál boyle olunca, Mecnun’un elinde kaldı tabii. Cicekleriyle cikolatası. Haklı olarak hırs yaptı bunu.
"Hırs" bu... Kabarmaya gorsun.
Ne yapsın Mecnun, bu hırsla "Bırakın beni, dağları delicem" diye tutturdu.
Yok be, o Ferhat’tı galiba.
Anacım, bunlar bir kişi değil ki. Vuslata erememiş cok adam var boyle.
Diyeceğim şu:
Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin ve oteki ikililer, onlerine set cekilecek yerde, Cırağan Sarayı’nda havai fişekli birer duğunle başgoz edilseydiler, biz de "Beni yeterince sevmiyorsun" tutturmasıyla dunyayı karşımızdakine dar etmeyecektik.
Adem ile Havva’nın aşkından soz edildiğini duydunuz mu hic? Ben duymadım.
Neden? Goz goze gelmeleriyle ağacın altında tek vucut olmaları bir oldu da ondan!
Pakize Suda Yazmış* Bi okuyun derim ben**
Kadınca0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Pakize Suda Yazmış* Bi okuyun derim ben**