Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediye tarafından yaptırılan toplu konutları 30 Haziran 2021 tarihinde hak sahiplerine teslim edeceklerini soyledi. Onceki yonetim doneminde şartnameye TEFE ve TUFE farkı konulduğunu kaydeden Bozdoğan, Ekim, Kasım, Aralık taksitlerinde bu farkın alınacağını, daha sonraki taksitlerde ise bu farkı almayacaklarını soyledi.
Tarsus Belediye Meclisi'nin 2. Olağanustu Toplantısı Başkan Bozdoğan başkanlığında gercekleştirildi. Toplantıda belediye meclis uyelerine, belediyenin toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Bozdoğan, onceki yonetim doneminde hak sahiplerinden alınacak taksitlere TEFE ve TUFE farkı yansıtılmasının sozleşmeye konulduğunu kaydetti. Pandemi şartları nedeniyle yuzde 19.5 olan TEFE ve TUFE oranından yaklaşık yuzde 14.5 gibi daha duşuk oranı konut fiyatlarına yansıttıklarını soyleyen Bozdoğan, "Vatandaşın faydasına olan şeyi kabul ettik. 15 Şubat 2021 tarihine kadar odemelerin tamamlanması durumunda TEFE-TUFE farkı yansıtılmayacak ve tapuları verilecek,15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacak odemelerde ise Ekim 2020, Kasım 2020, Aralık 2020 ayları TEFE-TUFE farkları yansıtılacak. 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren alıcılara TEFE TUFE farkı yansıtılmayacaktır. Bu TEFE ve TUFE farklarını ben koymadım. Daha onceki yonetim, vatandaşlarla sozleşme yaparken bunu koymuş. 2021 yılının Mart ayının başında inşaatımızın yuzde 75 tamamlanıp banka kredisi seviyesine getirilmiş olacak. 30 Haziran 2021 tarihinde ise inşaatı tamamen bitirip kat maliklerine teslim edeceğiz" dedi.
Bazı art niyetli kişilerin, siyasi nedenlerle toplu konut projesi uzerinden kendisine sosyal medya uzerinden saldırdığını ifade eden Bozdoğan, bu yonde sosyal medyada karalama kampanyası yapan bir kişinin, toplu konut icin 169 bin lira odediğini ve aynı evi bir internet sitesinde 280 bin liraya satışa cıkardığını tespit ettiklerini soyledi.
Bozdoğan, "169 bin liraya aldığı yeri 280 bin liraya satan bir insan lutfen sosyal medyadan saldırıda bulunmasın. Ben kimsenin zarar gormesini asla istemiyorum. Tam tersi vatandaşlara elimden geldiğince de iyileştirmek icin de her şeyi soyledim" diye konuştu.
"Tarsus İdmanyurdu'nda kimsenin onunu kesmedik"
Tarsus İdmanyurdu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bozdoğan, "Bu takımın sahibi ben değilim ama bu takım hepimizin takımı. Belediye olarak da bu takıma sahip cıkmak benim boynumun borcu. Elbette ki bu takım icin, idman yurdu icin, Ataturk'un 300 lira para vererek kurduğu bir takım icin de elimden geleni yaparım. Biz kimsenin onunu kesmiyoruz, asla kesmiyoruz. Secim ancak 28 Şubat'ta yapılabilir denildi. 28 Şubat'a kadar beklemen gerekiyor. 28 Şubat'ta secime girersiniz dedik. Kendi duşunceleri var, idealleri var, takım icin yapmak istedikleri var yapabilir ama sosyal medyada gereksiz bir şekilde saldırarak ki bunu eski bir belediye başkanımız da yaptı. Biz takıma borc vermedik, halkın parasını takım icin kullandık. Nasıl Kubatpaşa'yı halkın parasıyla yaptıysak, Tarsus İdmanyurdu'na da o parayla destek olduk. Ama bunlar halkın parasıyla oldu ve bir kuruşuna kadar ben hesabını rahatlıkla veririm. Ama oradaki atılan başlıklar, gerek eski belediye başkanının soylediği sozler, takıma sahip cıkmak isteyen var da ben cıkmayın mı diyorum? Kimsenin onunu kestiğim yok ki. Biz bu takımın her zaman yanındayız, kim başkan olursa olsun yanındayız ve bu takıma olacak desteği sonuna kadar vereceğiz. Bu takımın şampiyon olmasını herkesten cok ben isterim. ve takım bu kadar iyi giderken bu kadar başarıyken boylesine garip şeylerin cıkmasına anlam veremedim" ifadelerini kullandı. - MERSİN