2 kez kalbi duran hasta korona virusu yendi
AMASYA - Amasya'da yoğun bakım servisinde 2 kez kalbi duran 60 yaşındaki bir hasta, korona virusu yendi.

Amasya'da korona virus (Kovid-19) tedavisi gorduğu hastanede 36 gun boyunca kaldığı yoğun bakım unitesinde 2 kez duran kalbi yeniden calıştırılarak 48 gun sonra sağlığına kavuşan 60 yaşındaki Murat Sarı, yaşadıklarını anlattı.
Uşume ve kusma şikayetiyle başvurduğu Suluova Devlet Hastanesi'nden ambulansla getirildiği Amasya Universitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorunun "Akciğerde kanama var. Seni uyutmamız lazım" sozlerinden sonra 36 gun boyunca hicbir şeyi hatırlamayan evli ve 2 cocuk babası Murat Sarı, "36 gun sonra gozumu actığımda baktığımda yoğun bakımda yatıyorum. Sanki bir boşlukta donuyor gibiydim. Sadece gozumun onune cocuklarım geldi. Goğsumun uzerine bir şey baskı yapıyor gibiydi. Kalkamıyordum. Uyandığımda hicbir şey hissetmiyordum. Kalkmak istedim ama hastane personeli musaade etmedi. Her gun gelip 'Murat amca bugun daha iyisin' şeklinde moral verdiler" diye konuştu.
48 gun boyunca tedavi gorduğu hastanede sağlığına kavuşup taburcu olduktan sonra sağlık calışanlarına tatlı gonderen Sarı, "Doktorum da, hemşireler de, hasta bakıcılar da cok yardımcı oldular. Rabb'im hepsinden razı olsun. Ben boyle bir ilgi alaka gormedim. Allah devletimize zeval vermesin. Orada yattığım surece yapılan hizmetleri zannetmiyorum ki hicbir ulke insanına bu kadar değer vermez" şeklinde konuştu.
Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Hatice Sarı da eşinin tedavisi surecinde ilgileri dolayısıyla Amasya İl Sağlık Mudurluğu ve hastane yoneticileri ile calışanlarına teşekkur etti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT CELİK