MERSİN'de kadın cinayetlerine dikkat cekmek isteyen Abdullah Saygın (23), Ozgecan Aslan, Pınar Gultekin ve Aleyna Cakır'ın fotoğraflarını koluna dovme yaptırdı. Artan kadın cinayetlerine karşı kadınların sesini duyurmayı amacladığını kaydeden Saygın, cinayete kurban giden 65 kadının da isimlerini kollarına yazdırdı.
Mersin'de kadın cinayetlerine dikkat cekmek isteyen Abdullah Saygın, anlamlı bir davranışa imza attı. 2015 yılında katledilen Ozgecan Aslan'ın adını koluna yazdıran Saygın, daha sonra cinayete kurban giden 65 kadını da unutturmamak icin isimlerini tek tek koluna yazdırdı. Saygın, kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Ozgecan Aslan, Pınar Gultekin ile Aleyna Cakır'ın fotoğraflarını da koluna dovme yaptırdı.
'HAYATIN HER ALANINDA KADINLARIN EMEĞİ VAR'Kadın cinayetlerinin kendisini cok etkilediğini belirten Saygın, "Ozgecan Aslan oldurulduğunde ertesi gun kadın cinayetlerine dikkat cekmek ve Ozgecan'ı unutturmamak icin adını koluma yazdırdım. Kadın cinayetleri devam ettikce isimlerini koluma yazdırdım. Kolumda oldurulen 65 kadının ismi yazıyor. Son olarak da Ozgecan Aslan, Pınar Gultekin ile Aleyna Cakır'ın resmini koluma yaptırdım. Amacım kadın cinayetlerine dikkat cekmek. Kadına yonelik şiddet son bulsun artık. Biz işte belki 12- 13 saat calışıyoruz ama onlar 24 saat evde hic durmadan calışıyor. Kadınlar icin adalet istiyorum. Kadın katilleri sokakta elini koluna sağlayarak gezmesin. Bir erkeğim ama erkekliğimden utanıyorum. Kadınlar oldukce ben de onlarla birlikte oluyorum. Kadınlar olmadan biz bir hiciz. Hayatın her tarafından kadının emeği var. Kadına şiddete hayır diyorum. Kadınları vurmak yerine onlara vurulsunlar, kadınları sevmek, aşık, onlarla mutlu olmak daha guzel" diye konuştu.'YAPTIĞIM EN DUYGULU İŞ'Meslek hayatının en duygulu anlarından biri olduğunu dile getiren dovme sanatcısı Sami Arman (46), "Yaptığım en anlamlı ve en duygulu işlerden bir tanesi. Gonul ister ki hicbir şekilde gitmiş bir insanın resmini başka bir insanın koluna yapmayalım. Cok ağır duygulu bir iş ama yapmak zorundayım, bu benim mesleğim. Boyle duyarlı kardeşlerimin davranışlarına on ayak olduğum icin gururluyum. Cok uzuluyoruz. Son yıllarda cok sayıda kadın olduruldu. Umarım bu son olur ve tekrarlanmaz. Hepsi bizim icin cok kıymetli" dedi.