6 Nisan 1920
1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnonu'nun 47. olum yılı nedeniyle Anıtkabir'deki mezarı başında duzenlenecek anma torenine katılacak.
(Ankara/09.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
YASAMA YURUTME SİYASET
1- Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, cevrim ici gercekleştirilecek 397 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atama kurası torenine katılacak.
(Ankara/14.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gebze Millet Bahcesi'nde incelemelerde bulunacak, "Millet Bahcelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine, İl Koordinasyon Toplantısı'na, "Guclu Şehirler Guclu Turkiye" programına katılacak.
(Kocaeli/11.00-16.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
3- TBMM Genel Kurulunda Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Onlenmesine İlişkin Kanun Teklifi goruşulecek.
(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)
4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde basın toplantısı duzenleyecek.
(Ankara/12.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
EKONOMİ
1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahce Calışma Ofisi'nde duzenlenen İstanbul Kalkınma Ajansı Destek Programları Tanıtım Toplantısı'na katılacak.
(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Edirne Kırklareli Yolu (İskender-Sazlıdere Varyantı) acılışını gercekleştirecek, Uzunkopru'de basın acıklaması yapacak.
(Edirne/10.00-14.30) (Fotoğraflı - Goruntulu)
3- Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin iktisadi yonelim istatistikleri ve reel kesim guven endeksi ile aralık ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranını acıklayacak.
(Ankara/10.00)
4- TUİK, aralık ayı sektorel guven endekslerini acıklayacak.
(Ankara/10.00)
GUNCEL
1- FETO'nun darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 512 sanıklı davaya 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.
(Ankara/09.30)
2- Dunya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı - Goruntulu)
SPOR
1- TFF 1. Lig'in 16. haftası Altay-Bereket Sigorta Umraniyespor macıyla başlayacak.
(İzmir/19.00) (Fotoğraflı - Goruntulu)
2- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 13. haftasından ertelenen İlbank-Eczacıbaşı VitrA macı oynanacak.
(Ankara/14.00) (Fotoğraflı)
3- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 19. haftasından ertelenen İnegol Belediyespor-Arhavi Voleybol karşılaşması yapılacak.
(Bursa/14.00) (Fotoğraflı)
4- Hentbol Kadınlar Turkiye Kupası'nda A Grubu macları Ankara, B Grubu macları Adana, C Grubu macları Bursa ve D Grubu macları da Aksaray'da başlayacak. (Fotoğraflı)
5- Hentbol Erkekler Super Lig'de 10. haftadan tek mac yapılacak. (Fotoğraflı)
OZEL HABER
1- Hakkari Valisi İdris Akbıyık: "Hakkari'de 2020'de bir kişi dahi teror orgutune katılmadı"
Guvenlik guclerinin gercekleştirdiği başarılı operasyonlarla eski huzurlu gunlerine kavuşan Hakkari'de, sağlanan guvenlik ortamı sayesinde teror orgutu PKK'ya katılımın onu kesildi, teror olaylarıda tarihin en duşuk seviyesine geriledi
"Hakkari, tarihinin en huzurlu ve en sakin donemini yaşıyor. 2020'de bir kişi dahi teror orgutune katılmadı. Guvenlik guclerimizin başarılı calışmaları sonucu teror orgutune buyuk darbe indirildi"
"Şu anda ne Hakkari'nin koylerinde, ne mezralarında, ne merkezinde, ne ilcelerinde insanların 'teror' diye bir gundemi yok"
(Sayim Harmancı/Hakkari)
2- KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - "Fedakarlık yapmazsak ben evladımdan, bazıları anne babasından ayrı kalacak"
Mersin'de Kovid-19'u atlatıp gorevine donen hemşireler Rabia Songur ve Naciye Sezer Yılmaz, hastalıkla mucadelede herkesi fedakarlık yapmaya cağırdı
Songur: "Bir anne olarak oğlumdan fedakarlık edip burada calışıyorsam, insanlardan da bir sureliğine evlerinde kalması adına fedakarlık bekliyorum. Fedakarlık yapmazsak ben evladımdan, bazıları anne babasından ayrı kalacak"
Yılmaz: "İnsanlarımızın biraz daha bilincli hareket etmelerini istiyorum. Ziyaretlere bir muddet ara versinler"
(Gul Meltem Temiz/Mersin)
3- Vakıf Katılım Genel Muduru Goktaş ile "Bankacılık Soyleşileri":
"Onumuzdeki sene kuşkusuz 2020'nin negatif etkilerini pozitife cevirmeye gayret edeceğimiz, ekonomimizin toparlanacağı ve ertelenen hedeflerin yeniden devreye alınacağı bir donem olacaktır"
"Ekonomi yonetimimizin alacağı tedbirlerle ozellikle onumuzdeki surecte doviz kurunda derin iniş cıkışların engelleneceğine, makroekonominin daha da guclendirileceğine inanıyorum"
"Bilancoda TL payının artışını destekleyecek nitelikte adımların atılmasıyla birlikte 2021'de para birimimizin kayıplarını telafi edip atağa gececeğini duşunuyorum"
"Son 3,5 yılda 108 ihrac ile toplamda ulaştığımız 24 milyar TL'lik hacimle 'lider katılım finans kuruluşu' olarak 'referans kurum' olma vizyonumuz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz"
(Murat Birinci/İstanbul)
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, goruntu, fotoğraf ve internet ile wap icin oluşturduğu her turlu bilgi, abone olmayanlar tarafından hicbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sozleşme kapsamı dışında bu yayınları coğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her turlu başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: Anadolu Ajansı