İstanbul Buyukşehir Belediyespor Kulubu (İBBSK) Başkanı Fatih Keleş, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt ici ve yurt dışında cektiği fotoğrafları inceleyen başkan Keleş, haber, yaşam ve spor kategorilerinde birer fotoğraf icin oy kullandı.

Fatih Keleş, spor kategorisinde Şebnem Coşkun tarafından cekilen ve milli paralimpik sporcu Nil Şahin'in yuzduğu sıradaki fotoğrafının yer aldığı "Milli yuzucu Nil Şahin" başlıklı fotoğrafı secti.
Haber kategorisinde Mehmet Emin Menguarslan'ın İzmir'deki depremde 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in 91 saat sonra enkaz altından sağ cıkarılma anının yer aldığı "Mucize'nin adı Ayda" adlı fotoğrafı oylayan Keleş, yaşam kategorisinde ise Sercan Kucukşahin'in "Hurmetci Sazlığı'nda gun batarken" isimli fotoğrafına oy kullandı.
Fotoğraflarla ilgili acıklamada bulunan Fatih Keleş, "Fotoğrafların hepsi birbirinden değerli, guzel ve başarılı. Altındaki ifadeler ve anlamlar da cok derin. İnsanı duşunceye sevk edici. 2020'de cok fazla uzucu olay yaşadık. Haber kategorisinde uzucu olayların olduğunu goruyorum. Bunların icinde en fazla umudu ve surprizi barındıran, mutluluk veren fotoğraf, Ayda'nın yıkılan binanın altından kurtarılışı. 2020'nin bir nebze de olsa umudu olarak goruyorum." diye konuştu.
Keleş, yaşam kategorisindeki fotoğraflarla ilgili, "Hepsi birbirinden guzel fotoğraflar. Cok guzel hikayeler var. O yuzden secmekte zorluk cektim. 'Hurmetci Sazlığı'nda gun batarken' adlı fotoğrafı secmek istiyorum. Bu fotoğrafı kovalayan, bunun icin emek veren bir foto muhabirin gozuyle baktım. Cok zor şartlarda cok guzel bir fotoğraf cıkarmış. Bu işin emekcilerinin gozuyle bakmaya calışarak bir secim yaptım." ifadelerini kullandı.
İBBSK Başkanı Keleş, spor kategorisinde secim yaptığı fotoğrafla alakalı hislerini ise, "Arkadaşımız cok enteresan bir kare yakalamış. Suyun icinde Nil Şahin'in sadece gozlukleri gorunuyor." yorumunda bulundu.
Fatih Keleş, "Tum arkadaşları tebrik ediyorum. Harika fotoğraflar yakalamışlar. Hepsi birbirinden guzel ve değerli fotoğraflar. Hepsinin emeğine ve eline sağlık." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay