kadınlar neden cok konuşur kadinlar neden cok konusur kadınların cok konuşması ile ilgili sozler
Konuşma faaliyeti sol beyinde gercekleşiyor. Erkeklerin sol beyni kadınlara gore daha az geliştiği icin konuşma konusunda iyi değiller. Erkekler coğunlukla kafalarının icinde konuşuyor, cunku kadınların iletişim kurma konusundaki sozel yeteneklerine sahip değiller. Gun sonunda erkeğin işten dondukten sonra burunduğu suskunluk yuzunden gunumuzde pek cok kadın şikÂyetci! Bunun sebebi erkeklerin duşunmek icin sessizliğe –Rodin’in Duşunen Adam heykelini hatırlayın! - kadınların ise konuşmaya ihtiyacı olması. Ayrıca kadınlar sorunlarından soz ederek stresten kurtuluyor. Ustelik kadınlar konuşurken aslında bekledikleri bir cozum değil, sadece sozlerinin dinlenmesini istiyor. Pease cifti, eskiden kalabalık evlerde yaşarken kadınların bu sorunu hissetmediğine dikkat cekiyor ve erkeklere gunumuzun cekirdek ailesine katkıda bulunmak icin daha cok konuşmalarını ve eşlerini dinlemelerini oneriyor.

Duygusallık ve ağlama da erkek ve kadın arasındaki temel farklar arasında. Erkekler duygularını sakladığı icin kadınlar tarafından “soğuk ve duyarsız” olmakla suclanıyor. Oysa bunun sebebi beyin yapısında gizli. Kadın beyni duyguyla diğer beyin fonksiyonları arasında bağlantı kurabildiğinde, kadının duyguları kolayca harekete geciyor ve ağlıyor. Oysa erkeğin duygularını belli edip ağlaması icin sağ beyninin duygu bolumunun devreye girmesi gerekiyor ve erkek bunun başkalarının yanında olmasından hoşlanmıyor.

Barbara ve Allan Pease, her iki kitapta da erkek ve kız cocukların farklı gelişimlerinden iş hayatına, seksten eşcinselliğe bircok konuyu ele alarak kadın - ev - erkek ilişkilerini inceliyor. Soylemleriyle sayısız hayran kazanan, ancak bazen feministleri cok kızdıran cift, “Erkeklerle kadınların eşitliği siyasi ya da ahlÂki bir meseledir; aradaki fark ise bilimseldir” diyerek fark konusunda kararlı bir tespitte bulunuyor.




alıntı