Sakarya'nın Hendek ilcesinde pandemi sebebiyle belirli saatlerde sokağa cıkma izni bulunan 73 yaşındaki vatandaş, iznini tavuklarının yanında geciriyor.
Ulusal pandemi olan korona virus salgında 2'nci dalganın gelmesiyle birlikte aratan vak'alar sonrasında ulkemizde alınan tedbirler sıklaştırıldı. Bulaş riskinin en cok olduğu 65 yaş ve uzeri vatandaşlar icin ise İcişleri Bakanlığı belirli saatler icerisinde sokağa cıkmaları konusunda karar aldı. Bu doğrultuda Hendek ilcesi Sarıdede Mahallesinde ikamet eden 73 yaşındaki İbrahim Mutluoğlu isimli vatandaş ise iznini, sokağa cıkmak yerine bahcesinde beslediği tavukların yanında olarak gecirmeyi tercih ediyor. Sokağa cıkma iznini gozu gibi baktığı tavuklarla gecirdiğini belirten Mutluoğlu, "Pandemi doneminde burada boyle vakit geciriyorum. Bize verilen belirli saatlerde sokağa cıkma iznimi tavuklarımla geciriyorum. Cunku daha onceki zamanlarda kopeklerin saldırısına uğruyorlardı bende bu donemde sokağa cıkmak yerine onlara goz kulak oluyorum zarar gelmesini onlemeye calışıyorum" dedi. - SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı