DUZCE (İHA) – Duzce'de korona virus tedbirleri cercevesinde sokağa cıkma kısıtlamasında dışarıya cıkan 3 genc, sıraladıkları tum bahanelere rağmen ceza yemekten kurtulamadı.
D-655 karayolu Yığılca ışıklı kavşakta bir otomobil, denetim yapan ekipler tarafından durduruldu. Sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden şahsın gerekcesi ise her seferinde değişti. İlk başta hastaneden geldiklerini ifade eden genclerden aracı kullanan surucunun elindeki alcıyı goren İl Emniyet Mudur Yardımcısı Aytac Tefek, "Sen bu halinle araba mı kullanıyorsun?" dedi. Hastaneden geldiklerini ve başka goturecek kimsenin olmadığını ifade eden surucuye Tefek, "Taksi cağıracaksın veya ambulans cağıracaksın" cevabını verdi. Bahanelerine devam eden gencler, "Evimiz şurada, hemen gidecektik. Yavaş yavaş gidiyoruz ağabey" dedi. Bunun uzerine İl Emniyet Mudur Yardımcısı Aytac Tefek, "Boyle bir şey olabilir mi. Hem rahatsızsın hem de bu şekilde arac kullanıyorsun. Şimdi yavaş yavaş ceza yiyeceksin" cevabını verdi.

"Abi sen bizi ters koşe yaptın"
Genclerden birisi, daha sonra tekstil işi yaptıklarını belirterek, sokağa cıkma izinlerinin bulunduğunu iddia etti. Tesisat işi yaptığını soyleyen diğer genc de, tamir icin bir eve gittiğini ve evine gitmek icin yolda olduğunu ifade etti. Daha sonra arkadaşının kolunun kırıldığını soyleyen genc, tedavi icin hastaneye gittiklerini ileri surdu. Polis ekiplerinin ceza yazacağını anlayan gencler uzun sure ekiplere dil doktu. Aracta yolcu olarak bulunan genc, "Abi sana yalan soylesek daha mı iyiydi? Abi zaten ceza yiyeceğiz de ben olayı aydınlatmak icin anlatıyorum sana. Şu anda benim 7/24 dışarı cıkma belgem de var. Senin tuvaletin bozulsa yine ben geleceğim abi' diyerek uzun sure direndi.
İl Emniyet Mudur Yardımcısı Aytac Tefek, "Ben polis arabasıyla sizi gondereceğim. O kişiye soracağız. 'Bu arkadaşlar geldi mi buraya tamire?' diye soracağız" dedi. Polis ekiplerine daha fazla direnemeyen gencler, "Abi bize boyle soyleseydiniz biz bir şey demezdik. Siz şu an aydınlandığınız icin bize ters koşe yaptınız" dediler.
Sokağa cıkma kısıtlamasında sokağa cıkan ve izin belgeleri bulunmayan 3 şahsa 3 bin 150'şer lira cezai işlem uygulandı. - DUZCE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı