Cankırı'da Şabanozu Organize Sanayi Bolgesinde faaliyet gosteren ambalaj fabrikası Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)'nın sağladığı hibe desteğiyle uretim kapasitesini artırarak bolgenin ambalaj ihtiyacını tek başına karşılayacak kapasiteye ulaştı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonundaki Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2011 Yılı KOBİ ile 2013 Yılı İKAP Mali Destek Programlarından yararlanan Cankırı'nın Şabanozu Organize Sanayi Bolgesinde faaliyet gosteren Hacıbayramoğlu Ambalaj firması, Kuzay Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle aldığı oluklu mukavva sıvama, kesim, yapıştırma, paketleme robotu ve baskı makineleri sayesinde uretim kapasitesini artırdı. Firma, makine parkurunu geliştirmesi sayesinde de bolgenin karton ambalaj ihtiyacını tek başına karşılayacak seviyeye ulaşırken, yurt dışından gelen taleplere de cevap vermeye başladı.

"Uretim kapasitemizi artırdık"
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile bolgede ambalaj uretiminde onemli bir yere geldiklerini kaydeden Hacıbayramoğlu Tavukculuk ve Ambalaj Sanayi Tic. Ltd. Şti Genel Muduru Necdet Hacıbayramoğlu, "Firma olarak koli uretimi yapıyoruz. Uretimimizi ceşitlendirmek ve artırmak uzere kafamızda projeler tasarlıyorduk. KUZKA'dan uzman arkadaşların bilgilendirmesi sonucunda proje hazırlamaya karar verdik. 2011 yılında KOBİ ve 2013 Yılı İKAP Mali Destek Programlarına kapsamında sunduğumuz "Bolgede İlk Kez Ofset Baskılı Mukavva Kutu Uretimi ile Bolgesel Dışa Bağımlılığın Azaltılması" ve "Uretim Proseslerinin Ayrı Ayrı Modernizasyonu ile Maliyet Duşurucu Model Oluşturulması ve Urun Ceşitliliğini Artırma" projeleri KUZKA tarafından onaylandı. Aldığımız hibe ile hem karton kesim kapasitemizi artırdık hem de mukavvaya ofset sıvama yapar hale geldik. Destek sayesinde kapalı alanımızı ve personel istihdamımızı artırdık" dedi.
"Tek başına bolgenin ambalaj ihtiyacını karşılıyoruz"
Ambalaj firmasının Uretim ve Satın Alma Muduru Fatih Erdoğan ise, firmanın 2006 yılında 10 personel ile 1500 metrekare alanda faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, "Bolge firmalarının ofset ve flekso kutu ambalaj ihtiyaclarını karşılamak uzere 2011 ve 2013 yıllarında KUZKA'ya sunduğumuz projelerimiz onaylandı. Proje sonrasında sağlanan desteklerle makine parkurumuzu genişleterek 60 kişilik ek istihdam oluşturduk. Yaptığımız yatırımlarla uretimde rekabet gucumuzu ve uretim kapasitemizi artırdık. Boylelikle Bolgede uretim yapan diğer firmaların her turlu karton ambalaj ihtiyaclarını karşılayabilir duruma geldik. Onumuzdeki beş yılda firma olarak ambalajda dışa bağımlılığı azaltmayı ongoruyuz" ifadelerini kullandı.
KUZKA desteği sayesinde uretim kapasitesini artıran firma, bolgenin ambalaj ihtiyaclarını karışlaması dışında, yurt dışından gelen ambalaj taleplerini de karşılıyor. Firma, ayrıca uretim sonrasında oluşan ambalaj atıklarını ise fabrikadaki geri donuşum sistemleri ile toplanıp depolanarak ekonomiye kazandırıyor. - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı