Kazanmak kadar tamamlamanın da cok zor olduğu Dakar Rallisi, 3 Ocak 2021 tarihinde koşulacak. Dunyanın en zorlu yarışı olarak değerlendirilen rallide son şampiyon ve Red Bull sporcusu Carlos Sainz'ın yanı sıra diğer Sebastien Loeb, Nasser El-Attiyah ve Stephane Peterhansel gibi isimler de mucadele edecek. Gecen sene olduğu gibi yine sadece Suudi Arabistan'da gercekleştirilecek Dakar Rallisi, 12 etaptan oluşacak.
Dunyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi, bu sene 43. kez duzenlenecek. Sporcuların kazanmak kadar tamamlamayı da hedefledikleri yarış, 3 Ocak 2021'de başlayacak. Her yıl olduğu gibi motosiklet, otomobil, kamyon ve ATV aracları olmak uzere 4 farklı klasmanda şampiyonların arandığı rallide son şampiyon ve Red Bull sporcusu Carlos Sainz'ın yanı sıra diğer Red Bull sporcuları Sebastien Loeb, Nasser El-Attiyah ve Stephane Peterhansel gibi isimler de mucadele edecek.
Dunyanın en zorlu yarışı, gecen sene olduğu gibi bu sene de Suudi Arabistan topraklarında gercekleştirilecek. Startının Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde'den verileceği Dakar Rallisi'nde araclar biri ozel almak uzere 12 etabı geride bırakmaya calışacak. Dakar Rallisi, 15 Ocak 2021'de yine Cidde'de tamamlanacak.
2020'ye Red Bull damgası
Gecen yıl otomobil kategorisinde Carlos Sainz, kariyerinin 3. Dakar Rallisi şampiyonluğuna erişirken, Nasser El-Attiyah ikinci, Stephane Peterhansel ise ucuncu olmuştu. Kamyon kategorisinde ise gecilmez Kamaz Master, Dakar Rallisi'nde zirveyi kimseye kaptırmamıştı.
Sainz: "Sonuna kadar mucadele edeceğim"
Son şampiyon Sainz, fiziksel ve mental olarak kendisini hazır hissettiğini belirterek, "Dakar Rallisi'ne kendimi cok iyi hazırladım. Aracım da şu an gayet iyi durumda. Dakar Rallisi cok zorlu bir yarış. Bu sebeple hem rakiplerime hem de Dakar'a buyuk saygı duyuyorum. Kazanmak icin sonuna kadar mucadele edeceğim" dedi.
Peterhansel: "Kazanma şansım var"
2020 yılında ikinci sırayı elde eden Peterhansel ise Dakar Rallisi'nin cok ozel bir yarış olduğunu vurgulayarak, "Bu sene yarışı kazanabilir miyiz? Tabii ki zor. Ama hem ben idmanlıyım hem de aracım bu Dakar'a hazır. Gecen sene Carlos Sainz ve ben, podyuma cıkarak takımımızın iki aracını da zirveye taşımıştık. Bu sene de kazanma şansımız olduğunu duşunuyorum" diye konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı