Canakkale'de, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesindeki 112 bin 411 metrekare arsanın Dardanel Onentaş Gıda Sanayi A.Ş'ye tahsisini ongoren sozleşme imzalandı.
Canakkale Valiliği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonunda gercekleştirilen arsa tahsis sozleşmesi torenine; Canakkale Valisi İlhami Aktaş, Ezine Kaymakamı Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkanı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Guray Yuksel, Canakkale Ticaret Sanayi Odası Başkanı Tamer Selcuk Semizoğlu, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesi Muduru Alper Altınok ve Dardanel Onentaş Gıda Sanayi A.Ş Yonetim Kurulu Başkanı Niyazi Onen katıldı.

Tamamlandığında 136 hektarlık bir alanda faaliyet gosterecek olan yore ve bolge urunlerinden daha fazla katma değer elde edilerek dunya standartlarında uretimini sağlayacak olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesinde, Dardanel Onentaş Gıda Sanayi A.Ş 300 milyon TL'lik yatırım yapacak.
112 bin 411 metrekarelik yuzde 40 hibe ile tahsisi yapılan arsada ton balığı konserveleri ve diğer su urunleri konserveleri uretimi yapacak olan firma, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.
"En buyuk parseli Dardanel Ton'a verdik"
Atılan imzalar sonrası onemli değerlendirmelerde bulunan Ezine OSB Muduru Alper Altınok, "Organize Bolgesi olmayla alakalı 2016 yılının sonunda istihdam, kuruluşundan bugune kadar, Turkiye'nin en hızlı ilerleyen OSB'si olarak bugun de aslında bu atılan imza ile kanıtlamış olduk. 3 sene gibi bir zamanda, Turkiye ve dunyada buyuk bir firma olan Dardanel Ton'a organize sanayi bolgemizin hemen hemen en buyuk parselini bugun itibariyle vermiş bulunuyoruz" dedi.
"Yatırımcıların onunu biraz daha acmış olacağız"
Alt ve ustyapı calışmalarının hızla devam ettiğini belirten Altınok, "Ciddi bir şekilde altyapı calışmalarına devam ediyoruz. Bununla birlikte bazı bolgelerde ustyapı calışmalarına gectik. İdari binamızın kaba inşaatı bitti. Ana hat elektriğimiz bitti, onu tamamladık. Yuzde 70 civarında altyapı calışmalarımız ve doşemelerimiz bitmiş durumda, ustyapıya geciyoruz. 2021 yılında bizim altyapı ile alakalı sozleşmelerimiz bitiyor ama Haziran ve Temmuz aylarında biz one cekerek tum altyapı işlerini bitirmiş olacağız. Boylelikle yatırımcıların onunu biraz daha acmış olacağız" diye konuştu.
"Turkiye'nin diğer illerinden de buyuk talepler geliyor"
Turkiye'nin diğer illerinden de buyuk talepler aldıklarını kaydeden Altınok, "Bugunku imza ile birlikte Dardanel'in burada faaliyete gecmesiyle birlikte de diğer yatırımcı firmaların kısa zamanda tahsis işlemlerini yapacağız. Tabii bu, Canakkale ve bizler icin sevindirici bir sonuc. Taleplerimiz cok fazla. Yuzde 70'in uzerinde talep alıyoruz. Ete kemiğe burunen bir hal aldıkca da bizi daha cok heyecanlandırıyor. Turkiye'nin diğer illerinden de cok talep alıyoruz. İnşallah burayı en doğru bicimde yonetip, Canakkale'ye hem istihdam hem de ekonomi anlamında buyuk kazanclar sağlarız. Canakkale'ye olan borcumuzu da bir nevi bu şekilde odeyeceğimizi duşunuyorum. Canakkale gıda sanayisi uzerine ciddi yatırımcılar cekecektir. Bu bir başlangıc oldu, hızla devam edecek" şeklinde konuştu.
"Goc veren değil, goc alan bir Ezine olma yolunda ilerliyoruz"
Yapılan yatırımlarla Canakkale'nin Ezine ilcesinin goc almaya başlayacağını belirten Ezine Belediye Başkanı ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesi Yonetim Kurulu Başkan Vekili Guray Yuksel, "Dardanel'in yapmış olduğu yatırımlar noktasında en buyuk payı şu anda Ezine aldı. 2 bin 500'e yakın bir istihdam oluşacak, yıllardır goc veren bir Ezine'den, goc alan bir Ezine'ye doğru hızla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sanayiciye ve istihdam noktasında oluşturulacak desteği sunması bizi muktedir etmiştir. ve bunun sonucunda da bin 360 donume guzel işletmeler kurma yolunda ilk imzamızı Dardanel ile atmak Ezine'nin hızlı bir şekilde buyuyeceği anlamına geliyor" dedi.
"1.3 milyar TL olan ciromuzu bu yatırımla 3 milyar TL'ye cıkartmış olacağız"
Dardanel Onentaş Gıda Sanayi A.Ş Yonetim Kurulu Başkanı Niyazi Onen ise, "Bugun, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bolgesi'nde, ilk yatırımcı olarak, ilk imzayı atmaktan dolayı hem şahsım hem de şirketlerimiz olarak mutluyuz. 112 donum icerisinde; bizim hedefimiz, toplamda 300 milyon TL'lik ve yılda 2 milyar TL uretim yapan, bunun yuzde 25'ini ihrac eden ve 2 bin kişiye istihdam sağlayacak yatırım planlıyoruz. Bu yatırımları son derece modern ve cevreye uyumlu olarak duşunuyoruz. Burada, Dardanel olarak her gecen gun buyuyen ciromuzla, sağladığımız istihdam ve ihracatla bolgemize ve ulkemize katkı sağlamaktan dolayı da mutlu oluyoruz. 2020 yılı ciromuz 1.3 milyar TL. Bu yatırımımızdan sonra bu rakamları 3 milyar TL'nin uzerine cıkartmış olacağız. Hem de ihracatta da cok onemli bir kapasiteye sahip olmuş olacağız. Kısa sure icerisinde yatırımımızı tamamlamayı amaclıyoruz. Bunun bolgemize, Turkiye ekonomisine ve firmamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" acıklamalarında bulundu. - CANAKKALE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı