Sivil Havacılık Genel Mudurluğu onculuğunde Kapadokya bolgesinde faaliyet gosteren sıcak hava balon firmaları tarafından uzaktan eğitim goren oğrencilere 100 adet tablet hediye edildi.
Sivil Havacılık Genel Mudurluğu onculuğunde Kapadokya bolgesinde faaliyet gosteren sıcak hava balon firmaları uzaktan eğitim goren ancak maddi durumu olmayan oğrencilere iletilmek uzere 100 tableti Nevşehir Valiliğini teslim etti. Devir teslim torenine katılan Sivil Havacılık Genel Muduru Bahri Kesici acıklamasında "100 adet tableti bolgede faaliyet gosteren balon firması temsilcileri ile birlikte Nevşehir Valiliğimize teslim ediyoruz" dedi. Kesici, "Bizim bu bolgede calışan bu bolgede iş yapan baloncu arkadaşlarımızın bolgemize bir katkısı olsun, cocuklarımıza genclerimize bir katkısı olsun amacıyla dernek başkanı arkadaşlarımız ile istişare ettik. Balon sektorumuzun temsilcileri ger bir balon firması ile goruşmesinin ardından 100 adet tabletimizi arkadaşlarımızın katkısıyla Nevşehir Valiliğimize ihtiyac sahibi oğrencilere ulaştırılmak uzere teslim ediyoruz" diye konuştu.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de burada yaptığı konuşmada "Bugun balon turizmcileri tarafından alacağımız 100 tableti en kısa surede oğrencilerimize ulaştıracağız" dedi. Vali Becel, "Bugun yine guzel bir etkinlikle karşınızda olduğumu ifade etmek isterim. Bu hafta ozellikle uzaktan eğitim goren cocuklarımız icin guzel bir hafta oldu. Bugunde Sivil Havacılık Genel Mudurluğu onculuğunde burada faaliyet gosteren balon firmalarının uzaktan eğitim goren oğrencilerimize yapacakları tablet bağışı icin bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi gecen sene ikinci donem ve bu sene birinci donemde yuz yuze gectiğimiz kısa bir sure oldu ama coğunlukla uzaktan eğitime devam ediliyor. İkinci yarıyılın başına kadar devam edecek. Bu surecte evlatlarımızın bilgisayar ve tablet ihtiyacları ortaya cıktı. ve tum Turkiye'de olduğu gibi Turk insanının yuce gonulluluğu burada da ortaya cıktı. Herkes kendi gucu nispetinde bu surece destek vermeye gayret gosteriyor. Nevşehir'de bunun guzel orneklerini veriyor. Bizi cok mutlu ediyor. Bugun alacağımız 100 tableti oğrencilerimize en kısa surede ileteceğiz" şeklinde konuştu. - NEVŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı