Tuzla ilce sınırları icerisinde yaşayan ve ihtiyac sahibi olan 65 yaş ustu vatandaşlara korona virus salgını surecinde kullanmaları icin temizlik seti dağıtımına başlandı.
Tuzla Belediyesi, evlerinden cıkamayan ihtiyac sahibi vatandaşlar icin yaptığı calışmalara bir yenisini daha ekledi. Korona virus salgını nedeniyle evlerinden cıkamayan 65 yaş ustu ihtiyac sahibi vatandaşların evlerine gidilerek temizlik seti dağıtımına başlandı. Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı'nda hazırlanan temizlik setleri, vatandaşların evlerine gidilerek kapıdan teslim ediliyor. Korona virus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yapılan teslimatlar da 65 yaş ustu vatandaşların yalnız olmadığı hissettiriliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın selamı ile iletilen temizlik paketini goren vatandaşların mutluluğu ise kameralara yansıdı.

"Evlerinden cıkamayan buyuklerimize hijyen paketi veriyoruz"
Temizlik paketini evlere dağıtan Meral Ozdemir, "Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı Yaşlılar Komisyonu olarak bugune kadar her ay yaşlılarımızı ziyaret ediyorduk. Korona virus nedeniyle bu ziyaretlerimizi bu donem gercekleştiremedik. Duşunduk ki onlar dışarıya cıkamıyorlar, marketlere alışverişe gidermiyorlar. Bizim de Korona virus nedeniyle en ihtiyac duyduğumuz konu şu anda hijyen, maske ve mesafedir. Bu yuzden biz de bir proje geliştirdik. Onlara hijyen paketi veriyoruz. Evlerinden cıkamayan yaşlılarımızı bu vesile ile ziyaret etmiş oluyoruz, hem de onlara bir hijyen paketi sunmuş oluyoruz. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı'nın selamıyla ziyaretlerimiz devam ediyor" dedi.
"Kurallara uyarak dağıtım yapıyoruz"
Korona virus salgını nedeniyle alınan tediplere uyularak dağıtım yapıldığını belirten Meral Ozdemir," Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşımızda once paketler halinde hazırladık. Daha sonrasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak onlara karşıdan hem hal ve hatırlarını soruyoruz hem de hijyen paketimizi veriyoruz. Aynı zamanda da onların dışarıya neden cıkamadıklarını bildiriyoruz" dedi.
"Başkanımız bizim sevgilimiz"
Temizlik seti alan Nazime Calışkan, "Hepsi cok guzel. Cok teşekkur ederim. Getirene de cok teşekkur ederim. Yollayana da cok teşekkur ederim. Cok memnun oldum. Benden de Başkana cok selam soyleyin. Yine onun arkasındayız. İnşallah ayrılamayız. O bizim sevgilimiz" dedi. Kendilerini duşundukleri ici mutlu olduğunu belirten 66 yaşındaki Ramazan Doğan," Boyle bir gunde bizi duşunmeleri super hissettim. Yanımda olduğunuzu hissettim. Belediye Başkanıma da cok selamımı soyleyin" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı