Denizli'de trafiğin kalbinin attığı Denizli Buyukşehir Belediyesi Trafik Yonetim Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Osman Zolan, tamamen yerli ve milli olarak Denizli'de uretilen Trafik Yonetim Sistemini Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Emniyet Muduru Kenan Yıldız'a anlattı.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Emniyet Muduru Kenan Yıldız, Buyukşehir Belediyesinin, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında hayata gecirdiği Trafik Yonetim Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarete Denizli Buyukşehir Belediyesi DESKİ Genel Muduru Niyazi Turlu, Genel Sekreter Yardımcısı Omer Faruk Ozer, daire başkanları ve beraberindekiler eşlik etti. Teknik alt yapısı tamamen yerli ve milli olarak Denizli'de uretilen Trafik Yonetim Sistemi hakkında bilgi veren Başkan Osman Zolan, Vali Atik'e sistem uzerinden şehir trafiğini nasıl kontrol ettiklerini, trafik yoğunluklarına yaptıkları anlık mudahaleleri anlattı. Denizli'de 100 farklı kavşağın aynı anda izlenip, trafik akışına tek merkezden mudahaleler yapıldığı, yeşil dalga sistemi ile trafik ışığı surelerinin trafik yoğunluğuna gore otomatik olarak belirlendiği anlatılırken, Trafik Yonetim Merkezi'ndeki gorevliler ziyaretcilere detaylı bir sunum yaptı.

SCADA sistemi ile akıllı kontrol
Katılımcılar daha sonra Buyukşehir Belediyesi DESKİ Genel Mudurluğu'nu de ziyaret ederek Denizli'de icme suyu sisteminin tek merkezden yonetildiği SCADA Şube Mudurluğunde incelemelerde bulundu. SCADA sisteminin, icme suyu şebekesinin etkin ve verimli bir şekilde kontrol ve kumandasını sağladığı ifade edilirken, su depolarının su seviyeleri ve hacimleri, su depolarından şebekeye verilen ve bir ust mevkiye basılan su miktarları, terfi hat basınc değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları merkezden izlendiği aktarıldı. Vali Ali Fuat Atik, online olarak izlenen su yonetimi hakkında merak ettiği soruları sorarak, calışanlara kolaylıklar diledi. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı