Super Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragucu'nu deplasmanda 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta Teknik Direktor Sergen Yalcın, "Duran topla skoru bulup, koruyup 3 puanla ayrılmak bu soğuk Ankara akşamında icimizi ısıttı" dedi.
Macın ardından duzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, "Mactan once de Ankaragucu takımının guclu, agresif ve cok koşup mucadele eden bir takım olduğunu soylemiştim. Bugun de cok zorladırlar. İyi mucadele ettiler. Zaman zaman bizden daha iyi oynadıkları bolumler de oldu oyun icerisinde. Ama bizim icin kazanmak cok onemliydi. Gercekten bugun rakiplerimizin kazandığı bir haftada 3 puan alıp zirve yarışından kopmamak cok değerliydi bizim icin. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi mucadele ettiler, iyi savaştılar. Ozellikle 1-0'dan sonra cok iyi bir mucadele orneği ortaya koyduk ve gol yemeden oyunu bitirmesini bildik. Bu cok onemliydi bizim icin. Her zaman takımın cok iyi oynamaz. Bazen boyle zor rakiplere karşı mucadeleler sıkıntılı olabilir. Bu cok normal. Bir duran top ki duran toplarda iyi bir takımız. Vuran cok oyuncumuz var. Duran topla skoru bulup, koruyup 3 puanla ayrılmak bu soğuk Ankara akşamında icimizi ısıttı. Mucadeleden memnunum. Zaman zaman oyuncuları değiştiriyoruz, yerlerini değiştiriyoruz. Sıkıntılı mac periyodunda bu cok normal. Cunku tamamen performansa dayalı bir oyun oynuyor oyuncular. Arka arkaya surekli maclar oynamak onlar icin de kolay değil ama cocuklar ellerinden geleni yapıyorlar. Bugun itibariyle kazanılan 3 puan bizi tabelada yarışmacı takım kimliğine soktu. Bu da bundan sonrası bizim icin cok değerli" şeklinde konuştu.
"Sen golu ver eğer faul varsa VAR zaten seni cağırıp golu iptal ettirecektir"
Rakibe 4 tane gol pozisyonu verilmesi uzerine sorulan soruya cevap veren Yalcın, "Gol pozisyonu verdiğiniz dediğiniz pozisyonların hepsi ofsayt. Yan hakem ofsaytı kaldırmıyor bekliyor. O arkaya atılan topların hepsi 20 metre falan ofsayt. Onlar gol pozisyonu falan değil. Hakem bayrağı kaldırmıyor o yuzden gol pozisyonu gibi gorunuyor. Verdiğimiz belki bir tane falan pozisyon var. Onun haricinde cok fazla pozisyon verdiğimizi duşunmuyorum. Yani 20 metrelik bir ofsaytta hakemin kaldırmadığını, pozisyonun sonunu beklediğini anlamak cok zor. Bizim attığımız golde de VAR diye bir sistem var Turkiye'de. Larin'in attığı golde daha kafayı vurmadan 'zart' diye duduğu calıp faul vermek ne demek daha biz de anlayamadık. Sen golu ver eğer faul varsa VAR zaten seni cağırıp golu iptal ettirecektir. Boyle acemilik olmaz. Bu tamamen bir acemiliktir. Bu hakemlik boyle olmuyor maalesef. Macın genelinde Halis Ozkahya iyi bir mac yonetti bence ama attığımız goldeki o aceleci davranışını anlayamadım" diye konuştu.
"Birileri hata yapacak ki maclarda goller olsun, skorlar değişsin"
Savunma hataları uzerine sorulan soruyu yanıtlayan Teknik Direktor Yalcın, "Hata yapabilir oyuncular. Bu oyun zaten hatalar oyunu. Her oyunda her oyuncudan ust duzey performans bekleyemezsin. Tabii ki hata yapacaksın. Birileri hata yapacak ki maclarda goller olsun, skorlar değişsin. Yani bir iki hata olur normal. Oyun geneline baktığımızda ozellikle one gectikten sonra takımımın savunma anlayışı, kazanmak icin, skoru tutmak icin mucadele etmesi bizim adımıza cok sevindiriciydi. Gecen hafta 4-0'lık mactan sonra gol yemeden arka arkaya gittiğimiz iki mac. Savunma hatası var diyorsunuz ama iki mactır takım gol yemeden kazanıyor" değerlendirmesini yaptı.
Transfer doneminde nasıl bir politika izleneceği sorusuna cevap veren Yalcın, "Tabii federasyonun verdiği limitlerle ilgili sıkıntılar var. Biliyorsunuz bizde 15 tane yabancı var. 3 tane de dışarıda var. 18 tane yabancımız var. Dışarıda olan oyuncularımızı bir yere gonderebilirsek limit acabiliriz. Tabii ki bir iki tane transfer duşunuyorum devre arası icin ama şartlar uygun olur mu onu bilemiyorum. Şartlar uygun olursa bir iki tane oyuncu takıma katmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı