BBP Başkanı Destici Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu ile goruştu
Mustafa Destici:
Yeni sistemle birlikte siyasi partiler artık daha etkin
Hazineden para alan partiler esnafa destek olsun
AİHM, Turkiye'ye karşı hep onyargılı oldu
ANKARA - Buyuk Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Başkan Destici, Davutoğlu'na hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
BBP Genel Başkanı Destici'yi ziyaretinde konuşan Davutoğlu, "BBP, Turkiye'de siyasi geleneği olan bir partidir. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Turkiye'de siyasi ahlakın sembolu olmuş ve milli birlik ve demokratik değerler soz konusu olduğunda, milletin değerlerini ve demokratik değerlerin yanında yer almış iyi bir insandı ve bizim de cok yakın bir dostumuzdu. Geride bıraktığı miras aslında Turk siyasetine siyasi ahlak ve demokrasi ve milli birliğe butunluğe aidiyet mensubiyet anlamında cok guclu bir insandı. BBP bu anlamda geleneği devam ettirmesi bakımından hepimiz icin ozel ve onemli olan bir kuruluştur" acıklamasında bulundu.
"Yeni sistemle birlikte siyasi partiler artık daha etkin"
Davutoğlu'na hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Destici, "Oncelikle bir kere daha sayın genel başkana ve ziyaretleri icin teşekkur ediyorum. Buyuk Birlik Partisi olarak siyasi partileri demokrasinin vazgecilmez unsurları olarak goruyoruz. 2017 referandumundan itibaren yeni sistemle birlikte Turkiye'de siyasi partilerin daha da fazlalaşacağını daha onemli ama daha etkin bir hale geleceğini ifade etmiştik. ve işin bu botunda haklı cıktığımızı gorduk. Ben onun icin bir kere daha hem kuruluşları icin hem kongreleri icin kendilerine hayırlı olsun diliyorum. Turk demokrasisine birikimleri ve tecrubeleriyle ekibiyle birlikte katkı yapacaklarına inanıyoruz ve başarılar diliyoruz" dedi.
Gecmişte yaşanan parlamenter sistemin ulkeye buyuk zararlar verdiğine değinen Destici, "Biz gecmiş donemlere Turkiye'nin parlamenter sistemle yonetildiği donemlerde cok ağır bedeller odediğini biliyoruz. Bunun tecrubesine sahibiz. Hem ekonomimizin geldiği noktada problemler bugune ait problemler değil. Turkiye'de 1980'den sonra 3 tane buyuk ekonomik kriz oldu . 1994, 2001ve 2008. 2008 uluslararası bir krizdi ama 1994 ve 2001 tamamen ic politik cekişmelerden ya da ic yonetim hatalarından meydana geldi. 2008de anayasa fırlatmalarını falan hatırlıyoruz. Cok enteresan bu iki krizde de CHP koalisyon ortağıydı. Belki 3 kere koalisyon yoluyla hukumet olma şansı buldular bunların ikisinde Turkiye buyuk ekonomi krizler yaşadı. Bunda sistemin buyuk payı var "şeklinde konuştu.
"Hazineden para alan partiler esnafa destek olsun"
Pandemi doneminde esnafın yaşadığı sıkıntıları hep birlikte destek olarak aşılanacağını vurgulayan Destici, "Diyorum ki hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Devletin imkanları da bir yere kadar, isterse dunyanın en zengin devleti olsun. Bizimde yardımlaşmamız lazım. Mecliste de soyledim tum grupların yuzune. Bu hazineden her yıl 500 milyona yakın para veriliyor gelin bu parayı bu sene zordaki esnafa bırakalım bir senede almayalım. Şuan zaten pek coğunun kasasında milyonlarca para var gecen yıllardan kalma. Grubu olan partilerden yani hazine yardımı alan partilerin birisi ne zaman bir yiğitlik yapacak onu da bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"AİHM, Turkiye'ye karşı hep onyargılı oldu"
Son gunlerdeki Anayasa İnsan Hakları Mahkemesinin Turkiye aleyhinde aldığı kararları eleştiren Destici, AİHM'in Turkiye'ye karşı hep cifte standartlı, ayrımcı ve onyargılı olduğunu belirtti ve sozlerine şu şekilde devam etti, " AHİM, Turkiye vatandaşları arasında bile ayrımcılık yaptı. Milliyetci, maneviyatcı ve vatanın birliğinden beraberliğinden yana olan birisi AİHM'e gittiğinde kabul etmiyor ya da lehinde karar vermiyor. Ama ne kadar bolucu, ayrılıkcı ve teror orgutleriyle ilişkili ya da azınlık diyebileceğimiz kesimler varsa bunların her muracatlarını da buyuk bir iştahla aldı ve bunları Turkiye aleyhine neticelendirdi .Bu sadece AİHM'in davranışı değil butun Avrupa'nın davranışı.