HLMDG toplantısı sırasında, her iki heyet birleşik uretim ve tedarik dÂhil olmak uzere askeri eğitim, eğitim, terorizme karşı işbirliği ve savunma sanayisi işbirliği konularındaki karşılıklı işbirliği fırsatlarını tartıştı. Taraflar Orta Doğu, Guney Asya ve Afganistan dÂhil bolgesel durumları hakkındaki bakış acılarını paylaştılar.
[h=3]SONRAKİ TOPLANTI ANKARA'DA YAPILACAK[/h]Her iki taraf savunma işbirliğini daha da guclendirmek icin kararlılıklarını yeniden teyit ettiler. Toplantıda ayrıca gectiğimiz yıl Nisan ayında Pakistan'da duzenlenen son HLMDG toplantısından beri kaydedilen ilerlemeler de ele alındı. Pakistan-Turkiye HLMDG toplantısının bir sonraki oturumu 2021 yılında Pakistan'da duzenlenecek.

Korgeneral (Em.) Mian Muhammad Hilal Hussain Turkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı, Turk Genelkurmay Başkanı Yaşar Guler'i, Turkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayisi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'i ve Turk Uzay Sanayisi (TAI) CEO'su Dr. Temel Kotil'i ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti.
Pakistan heyeti aynı zamanda Baykar (UAV OEM), ASELSAN, HAVELSAN ve TAI'nin dÂhil olduğu savunma sanayisi firmalarını ziyaret etti.