Kahraman itfaiyeciler alevlerin arasında kalan 8 yavru ve anne kopeği kurtardı
Corum'da samanlık ve hangar yandı, yavru kopekler son anda kurtarıldı
CORUM - Corum'un Dodurga ilcesinde cıkan yangında kahraman itfaiyeciler alevlerin arasında kalan 8 yavru ile anne kopeği kurtardı.
Edinilen bilgilere gore, ilceye bağlı Berk koyunde Adem Unal'a ait samanlık ve hangarda meydana gelen elektrik arızası nedeniyle yangın cıktı.
Alevleri goren Unal, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar uzerine olay yerine Dodurga'nın yanı sıra Corum, Lacin ve Osmancık'tan ekipler sevk edildi. Kısa surede yangına mudahale eden itfaiye ekipleri yangını evlere sıcramadan kontrol altına aldı.
Kahraman itfaiyeciler canları kurtardı
Ote yandan ekipler yangına mudahale ettiği sırada samanlığın catısında calışma yapan Corum Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekip amiri Murat Tıraş ve er Kamil Hombac iceride kopek yavrularını fark etti. Tıraş ve Honbac'ın bilgi vermesi uzerine alevlerin arasına giren itfaiye eri Ali Oremiş, alevlerin arasında caresizce kalan 8 yavru kopek ve anne kopeği kurtardı. Kahraman itfaiyecilerin bu hareketi koylulerin takdirini toplarken, yavru kopeklerin dışarı cıkarıldıklarında hala kafalarından dumanlar yukseldiği goruldu. İtfaiye ekiplerinin yaptıkları incelemede hayvanların sağlık durumlarının iyi oldu oğrenildi.
O anı anlattılar
O anları anlatan İtfaiye eri Ali Oremiş, "16.45'de bize ihbar geldi. İhbar uzerine Dodurga ilcesine cıkış yaptık. Gittiğimizde Dodurga ve Osmacık ilcesindeki ekipler mudahale ediyordu. Daha sonra biz mudahale ederken Murat cavuş ve Kamil arkadaşım catıda calışıyordu. Onların 'abi aşağıda yavrular var' demesi uzerine iceri girip baktım. Baktım yavrular iceride ıslanmış, etraflarında kiremit kırıkları vardı. 8 taneye yavruyu alarak emniyetli şekilde dışarı cıkardım. Onları kuruladım. 10 dakika sonra yavruların yanına gittik anneleri ordaydı. Anne kopek sakinleştikten sonra yavrularının yanına yerleştirdik. Sağlıkları gayet iyi" dedi.
Yangınla ilgili başlatılan soruşturma suruyor.