Avrupa ikincisi milli atlet Tuğba Danışmaz, uc adım atlamada kendisine ait 23 yaş altı salon Turkiye rekorunu geliştirdi.
Turkiye Atletizm Federasyonundan yapılan acıklamaya gore, sezon sonu Salon Rekor Deneme Yarışları, Atakoy Atletizm Salonu'nda başladı.
Uc adım atlamada acık saha ve salonda 23 yaş altı Turkiye rekorlarının sahibi milli sporcu Tuğba Danışmaz, kendisine ait rekora 12 santimetre ekleyerek yeni Turkiye rekorunu kırdı.
Tuğba, deneme yarışlarında ilk hakkındaki 13,56 metrelik atlayışıyla kendisine ait 13,44 metrelik dereceyi geliştirdi.
Rekorun ardından yarışma bitiminde pist kenarına gelen Turkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Cintimar, Tuğba Danışmaz ve antrenoru Cahit Yuksel'i tebrik etti.
Uc sporcu en iyi derecesini geliştirdi
Organizasyonun ilk gununde 3 sporcu, kendi en iyi derecesini geliştirdi.
Kadınlar 69 metre secmesinde Simay Ozciftci 7.59, 400 metrede Zeynep Kuran 56.58 ve 1500 metrede Hatice Yıldırım 4: 26.15 ile en iyi performanslarını geliştirdi.
60 metrede iki rekortmen ismin yarıştığı erkekler finalinde Kayhan Ozer 6.74, Umut Uysal ise 6.77 koşarken, kadınlar 60 metre finalinde ise Yudum İliksiz, 7.54 ile Turkiye tum zamanlar 60 metre salon listesinde sekizinci sıraya cıktı.
Kadınlar sırıkla atlamada Buse Arıkazan, 4,37 metreyle kendisine ait Turkiye salon rekorunu denedi, ancak başarılı olamadı. Buse, yarışmayı 4,20 metreyle noktaladı. Erkekler yuksek atlamada da Ali Eren Unlu, Alperen Acet'e ait 2,12 metrelik 18 yaş altı salon rekorunu son hakkında bir santimetreyle aşmayı denedi. Rekora cok yaklaşan Ali Eren Unlu, cıtayı son anda duşurdu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suha Gur