ABD'nin Kaliforniya eyaleti, kamuya acık yollarda surucusuz araclarla ticari teslimat hizmeti yapılması icin ilk kez onay verdi.
Kaliforniya Motorlu Araclar İdaresi'nden (DMV) yapılan acıklamada, surucusuz aracla dağıtım izninin otonom dağıtım aracları geliştiren Nuro şirketine verildiği aktarıldı.
Eyaletin ilk otonom arac dağıtım iznini verdiğine dikkat cekilen acıklamada, test izninin aksine dağıtım izninin şirkete otonom teknolojisini ticari olarak kullanabilme yetkisi verdiği kaydedildi.
Acıklamada, surucusuz aracların maksimum hızınını saatte 40 kilometre olacağı ve hız sınırı saatte 56 kilometreden fazla olmayan caddelerde sadece iyi hava koşullarında kullanılacağı bildirildi.
Kaliforniya'da 2017'den bu yana otonom araclarını test eden Nuro, bu yılın başında verilen yetkiyle 9 şehirde iki surucusuz teslimat aracını test etti.
Teslimat hizmetine otonom Prius filosuyla başlayacağını acıklayan şirket, daha sonra direksiyonu olmayan ve yalnızca paketler icin yer alacak ozel tasarlanmış elektrikli R2 aracının kullanılacağını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Dilara Zengin