Super Lig'in 14. haftasında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor'a 2-1 yenilen Hes Kablo Kayserispor'un teknik direktoru Samet Aybaba, ilk yarısını iyi oynadıkları karşılaşmanın kırılma anının Lennon'un ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atılması olduğunu soyledi.
Aybaba, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, kazanamamanın verdiği stresin oyuncularını olumsuz etkilediğini belirtti.

İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyduklarını, rakibe pozisyon vermediklerini dile getiren Aybaba, şunları kaydetti:
"Oyunun ilk yarısında iki top direkten dondu, bir gol attık. İlk yarı pozisyon da vermedik. İkinci yarı oyunun kırılma anı Lennon'ın ikinci sarı karttan atılması. Defalarca izledik. Cok da konuşuyoruz, hakem hataları nasıl olacak, nasıl cıkacağız bu işin icinden bilemiyorum. İyi şeyler yapmaya calıştığımız bir donem icerisinde saha icerisinde karşımıza boyle engeller cıkıyor. Oyuncular ellerinden gelen her şeyi yapmaya calışıyor. Buyuk bolumde de başarıyorlar. Sık aralıklarla maclar var. Toparlanıp bundan sonraki macları kazanmak icin elimizden geleni yapacağız."
Kartal: "Cok onemli bir 3 puan aldık"
İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktoru İsmail Kartal, Kayseri'ye 10 oyuncudan yoksun geldiklerini ama hicbir zaman bunu dile getirmediklerini soyledi.
Kayserispor macına teorik ve taktik anlamda oyuncuları cok iyi hazırladıklarını belirten Kartal, "Sezon başından beri her mevkiden oyuncularımın nasıl oynayacağını cok iyi anlattım. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyuncularıma cift santrfor oynamalarının talimatını verdim." diye konuştu.
Macı kazanmak icin her turlu hamleyi yaptıklarını aktaran Kartal, şunları ifade etti:
"Macı cevirmek icin elimizdeki tum imkanlar dahilinde hamleleri yaptık. 1-1'den sonra hucum yaparak, merkezde kalarak her turlu hamleyi yaptım. Oyuncularım da bana cok iyi cevap verdi. Baştan sona iyi oynayarak, iyi mucadele ederek 1-0 geriye duşmemize rağmen pes etmedik, inancımızı kaybetmedik. Birbirimize olan saygımızla bugun gercekten cok onemli bir 3 puan aldık."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Murat Asil