Muş Alparslan Universitesi (MŞU) Rektoru Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, universitenin bir yıllık faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
MŞU Senato Salonu'nda basın toplantısı duzenleyen Polat, universitenin akademik ve fiziki alt yapısındaki gelişmelerine ilişkin bilgiler verdi, 9 fakulte, 6 meslek yuksekokulu, 2 enstitu, 14 uygulama ve araştırma merkeziyle faaliyet yuruttuklerini soyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2019'da ikinci kez rektorluk gorevine atandıktan sonra bircok calışma gercekleştirdiklerini belirten Polat, şunları kaydetti:
"MŞU kuruluş tarihinden bu yana yalnızca sunduğu nitelikli eğitim fırsatı ile değil, aynı zamanda butun mensuplarının ozverili cabaları sonucunda bilimsel, sosyo-kulturel, tarihsel, sanatsal, ekonomik ve sportif katkılarıyla ilimize, bolgemize ve ulkemize onemli kazanımlar sağlamaktadır. Bugun tamamladığımız ve devam eden projelerimiz var. Universite ve ilimizin vizyonu ile misyonunu yansıtacak, oğrenci merkezli eğitim anlayışı ile bağdaşan, Alparslan, bilim, eğitim, lale, Muş, Selcuklu, 1071 Malazgirt Zaferi kavramlarından bir veya birkacının ifade edilerek ilişkilendirildiği, akılda kalıcı, ozgun, yenilikci, estetik ve işlevsel kullanım imkanlarına sahip bir logo oluşturmayı hedefliyoruz."