Samsun ve cevre illerde yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamında calışma yurutuluyor.
Samsun'da Kovid-19 ile mucadele kapsamında trafik ekipleri, kentin giriş noktalarında maske ve kimlik kontrolleriyle Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaparak, tedbirler hakkında yolculara bilgi veriyor.
Toplu taşıma sistemi ile yolculuk yapacak vatandaşların da HES koduna bakılarak temaslı ya da riskli durumda olanların yolculuk yapmalarına izin verilmiyor.
İl Emniyet Mudurluğu Toplum Destekli Polislik Şube Mudurluğu ekipleri, İcişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında şehrin işlek cadde, sokak ve alışveriş merkezleri onlerinde denetimlerini surduruyor.
Sinop
Sinop'ta, yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ilişkin denetimler devam ediyor.
Sinop Valiliğince, kentte salgının yayılmasını onlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla yurutulen calışmalar suruyor.
Emniyet ve sağlık ekipleri, pazar yerlerinde duzenli olarak maske ve sosyal mesafe denetimleri gercekleştiriyor.
Pazar yerlerine girişte ateşleri olculen vatandaşların kontrollu şekilde gecişi sağlanırken, kurallarla ilgili bilgilendirmede bulunuluyor.
Ekipler ayrıca gıda satışı yapan iş yerlerini hijyen kurallarına uyup uymadıkları konusunda takip ediyor.
Cankırı
Cankırı'da polis, jandarma ve sağlık ekiplerince salgınla mucadele denetimleri surduruluyor.
Ekipler kent merkezi ve ilcelerde alışveriş merkezi, iş yerleri, pazar yerleri ve toplu taşıma araclarında denetim yaptı.
Denetimlerde, sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerine uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Corum
Corum'da koronavirus salgınıyla mucadele kapsamında denetim yapıldı.
İl Emniyet Mudurluğu ekipleri, ana arterlerde maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.
Denetim kapsamında ayrıca polis otolarından maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı.
Kent merkezindeki oluşturulan denetim noktalarında da vatandaşlar, arac icinde maske ve sosyal mesafe kuralları acısından incelendi.
Kastamonu
Kastamonu merkez ve ilcelerde polis, jandarma ve zabıta ekiplerince denetim gercekleştiriliyor.
Kent merkezindeki cadde ve sokakların yanı sıra iş yerlerinde, oluşturulan ekiplerce denetim yapılıyor.
Denetimlerde sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerine uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Amasya
Amasya'da halk pazarında koronaviruse (Kovid-19) yonelik denetim yapıldı.
Amasya'da salgın riskini yonetme, sosyal izolasyonu temin, maskenin doğru ve surekli kullanımını sağlamak amacıyla vatandaşların yoğunluk oluşturduğu yerlerde denetimler surduruluyor.
Denetim yapan polis ve zabıta ekipleri pazar girişinde vatandaşları durdurarak HES kodu uygulaması yaptı. HES kodu olmayanlar pazara alınmadı.
Pazar icinde gezerek denetim yapan ekipler, pazar esnafını ve vatandaşları, sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyardı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Gucukluoğlu