Karabuk Universitesi (KBU) tarafından duzenlenen "4. Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu" (ISOEVA) başladı.
Cevrim ici duzenlenen sempozyum, değerler eğitiminin onemi bağlamında Turkiye'deki bilim insanları ile ceşitli ulkelerden akademisyen ve araştırmacıların katılımıyla nitelikli aktivitelerin gercekleştirileceği akademik ortam sunuyor.

Uc gun surecek sempozyumda, sozlu bildiri sunumları ve uluslararası karma serginin yanı sıra oğretmenlerin "eğitimde iyi ornekler" sunumlarına da yer verilecek.
377 katılımcının 217 bildiriyle katılım sağladığı sempozyum, 60 konu başlığında cevrim ici devam edecek.
"Sempozyumun alanda yapılan calışmalara buyuk katkısı aşikar"
Sempozyum Başkanı KBU Edebiyat Fakultesi Oğretim Uyesi Doc. Dr. Osman Cepni, acılış konuşmasında, "Bu yıl dorduncusu duzenlenen sempozyumun, genelde ulkemizdeki eğitim ve oğretim faaliyetlerinin niteliklerinin iyileştirilmesi, ozelde ise değerler eğitimi uzerine yapılan calışmalara buyuk katkısı aşikar." dedi
Eğitimcilerin mesleki gelişim adına sempozyumlarda onemli kazanımlar elde ettiğine işaret eden Cepni, "Değerler, insanların bakış acılarını etkilemede, insani algıları geliştirme ve değiştirme de oldukca etkilidir. Eğitimcilerin evrensel etik ve değer sorumluluklarının ışığında ahlaklı bireyler yetiştirmek, etik ve değer telakkisini eğitimde en ust noktaya taşımak gibi bir gorevi bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Ozler