Amasya'da Kamu Universite Sanayi İşbirliği (KUSİ) toplantısı, Vali Mustafa Masatlı'nın başkanlığında gercekleştirildi.
Universitelerin yaptığı calışmaların iş hayatına entegrasyonunu sağlamak icin oluşturulan 'Kamu Universite Sanayi İşbirliği' oluşumunun akademik eğitim goren genclerin iş hayatını oğrenmeleri ve tecrube kazanmaları acısından onem taşıdığını belirten Vali Masatlı, "Bu işbirliğinin başlamasıyla universitelerin sanayi ve ticaret hayatımıza sağladığı katkılar oldukca artmıştır. İlimizde de bu işbirliğinin olumlu sonuclarını bircok sanayi kuruluşunda gozlemlemekteyiz" dedi.
Calışmaların artarak devam etmesinin Amasya ekonomisine ve istihdamına buyuk katkısının olacağına değinen Masatlı, "Buradan beklentimiz daha cok uretim, daha fazla inovasyon ve ceşitli teknolojilerin geliştirilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız da surekli bu doğrultuda mesajlar vermekte ve uretim sanayinin geliştirmesinin onemine vurgu yapmaktadır. Ozellikle dunyayı etkisi altına alan salgın surecinde sanayi uretimimizi durdurmamamız ve bazı sektorlerde daha da arttırmamız ekonomimiz ayakta tutan unsur olmuştur. Amasya olceğinde yaptığımız bu işbirliğini artırmamız hem universitemizin hem de sanayi kuruluşlarımızın gelişmesinde etkili olacaktır" diye konuştu.
Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Amasya Universitesi Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kurkcu ve diğer yetkililerin de yer aldığı toplantıda faaliyetlere ilişkin sunum yapıldı. - AMASYA