Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Rusya Federasyonu Altyapı ve Eğitim Programları Fonu arasında iki ulke arasındaki ticari hayata katkı sağlamak amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.
TSO'dan yapılan acıklamaya gore, imza torenine TSO Yonetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yonetim Kurulu Uyesi Cengiz Gunay, RUSNANO Altyapı ve Eğitim Programları Fonu Talep Oluşturma Programları Yoneticisi Andrey Berkov ve Timiryazev Akademisi Rektor Yardımcısı İgor Popkov katıldı.
Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının ardından imzalanan mutabakat zaptı ile Turkiye ve Rusya arasında dış ticaret hacmi ve ihrac edilen urun ceşitliliğinin arttırılması amaclanıyor.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Gunay, soz konusu zaptın ulkelerin ticari hayatına katkı sunacağını umut ettiğini belirtti.
Gunay, şunları kaydetti:
"Teknolojik zorlukların ustesinden birlikte calışarak gelmek icin gelişmiş teknolojilerin muşterek tanıtımı aracılığıyla kalite kontrol icin yenilikci bir alt yapı oluşturulması ve geliştirilmesi, ekonomide bulunan nanoteknolojik ve alakalı yuksek-teknolojik sektorlerin urunlerinin kullanılarak Turk urunlerinin ihracatının kolaylaştırılması ve ihrac edilen urunlerin ceşitliliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Verimlilik şartları acısından mevcut kalite kontrol tekniklerinin aşılması icin tarafların ortak caba gostermesiyle birlikte her iki ulkenin iş ve ekonomilerini yenilikci bir kalkınma yoluna aktarmaya olan niyete istinaden mutabakat zaptını imzalamış bulunuyoruz. Soz konusu zaptın Turkiye ve Rusya ticari hayatına katkı sunacağını umuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Acıklamada, "Nanoteknoloji Endustrisinin Gelişimi icin Strateji" adı altında başkanlık inisiyatifi cercevesinde oluşturulan Rus inovasyon geliştirme kurumu olan RUSNANO Group'un, Rusya'da rekabetci bir nanoteknoloji tabanlı yuksek teknoloji endustrisi yarattığı bildirildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Mutaf