Bursaspor Teknik Direktoru Mustafa Er, Eskişehirspor macı oncesi acıklamalarda bulundu. Genc teknik adam, "Tum rakipleri her yerde, her şartta yenebilecek duruma geldik. Oyuncu grubumuz da buna inanıyor, bunu devam ettirmek cok onemli. İyi bir seriden geciyoruz, ama hepsi geride kaldı. Tamamen odaklanmamız gereken bir Eskişehirspor macı var. Rakibimizin konumuna bakmadan cok iyi konsantre olmak zorundayız" dedi.
TFF 1. Lig'in 16. haftasında Eskişehirspor'la karşılaşacak olan Bursaspor'da Teknik Direktor Mustafa Er, basın toplantısı duzenledi. Ozluce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde antrenman oncesi basın mensuplarının karşısına cıkan 40 yaşındaki teknik adam, son haftalardaki iyi performans ortaya koyduklarını belirterek şunları soyledi:
"Bu surecin geleceğini biz zaten bekliyorduk cunku oyuncu grubumuzun bugune kadar gosterdiği reaksiyon gayet olumluydu. Ust uste 2-3 galibiyet ile bu havanın yakalanabileceğini oyuncularıma daha once ilettim. Yaşanmışlıkla tecrube, onların inanclarını artırmalarına neden oldu. Tum rakipleri her yerde, her koşulda yenebilecek pozisyona geldik. Oyuncu grubumuz da buna inanıyor, bunu devam ettirmek cok onemli. İyi bir seriden geciyoruz ama hepsi geride kaldı, tamamen odaklanmamız gereken bir Eskişehirspor macı var. Rakibimizin konumuna bakmadan cok iyi konsantre olmak zorundayız."
"İyi bir seriden geciyoruz ama hepsi bitti"
Eskişehirspor'un zor bir rakip olduğunu son iki macını izlediklerini ve galibiyeti kacıran taraf olduklarını belirten Mustafa Er, şoyle devam etti:
"Son iki macta galibiyet elde edebilecek pozisyona geldiler, bizim karşımıza da bu inancla cıkacaklar. İvme yakaladılar, gecen sene gelip bizi burada yenmişlerdi, 'Acaba tekrarlayabilir miyiz?' anlamında da moral ve motivasyonları ust seviyede olacak. Biz de tekrar soyluyorum, iyi bir seriden geciyoruz ama hepsi bitti, nerelerde hata yaptık iyi analiz edip hazırlanacağız. En onemli konu, iyi hazırlanmak, oyun planına sadık kalarak bunu 90 dakika uygulayabilmek. Eskişehirspor macında iyi bir oyunla kazanmak istiyoruz."
"Her hangi bir saygısızlık ya da terbiyesizlik zaten yok"
'Hakem hataları, Bursaspor'un puan cetvelindeki kaderini etkiliyor mu?' sorusuna Mustafa Er, "Bakıldığı zaman Bandırmaspor macını kazandık ama o macta da bariz bir hata vardı. Ben şundan dolayı cok itiraz ettim; oyun 3-2'yken, dakika 85'ti ve cok net bir penaltıydı. Penaltı verilse ve gole cevirsek oyun 3-3 olacak, uzatmalarla birlikte minimum 10 dakika var, rakip tamamen demoralize, oyundan duşmuş bir haldeydi. Kazanacağımıza inandığımız icin reaksiyon verdik. Uzatmalarda golu attık, atamasaydık mağlup olacaktık. O kadar ince bir cizgi ki belki penaltı verilse 3 puan alacağız, verilmediği noktada puansız donme ihtimalimiz vardı. Benim tepkim bunaydı, her hangi bir saygısızlık ya da terbiyesizlik zaten yok. Daha dikkatli olmaları gerekiyor. Batuhan'ın pozisyonu da var, biz kesinlikle ayrıcalık istemiyoruz ancak can alıcı pozisyonlarda, sonuca etki edecek konularda daha dikkatli olmalarını istiyorum. Cunku oyuncularımız bu olaylardan gercekten cok etkileniyor, saha icerisinde demoralize olan oyuncularımız var, onları tekrar oyunun icerisine sokmak icin de uğraşıyoruz. Macı kazanacağımıza herkes inanmıştı, boyle bir penaltının verilmemesi bizleri uzdu. Bunlara da takılmayıp devam edeceğiz. İyi takımlar, buyuk camialar bunların ustesinden gelebilmeli, gecmişte biz geldik. Geldiğimiz noktanın değerli olduğunu bu yuzden soyluyorum" yanıtını verdi.
Bursaspor-Eskişehirspor macı, 28 Aralık Pazartesi gunu saat 19.00'da oynanacak. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı