Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, pandemi surecinde ilceye gelen ihbarların anında değerlendirildiğini ve denetimlerin yapıldığını belirterek, "İlce Salgın Denetim Merkezi Ekipleri tarafından 21 Ağustos - 24 Aralık tarihleri arasında toplam 212 bin 543 resen denetim gercekleştirildi." dedi.
AA muhabirine, İlce Salgın Denetim Merkezi'nin calışmalarıyla ilgili konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, "21 Ağustos - 24 Aralık tarihleri arasında Sultanbeyli İlce Salgın Denetim Merkezine toplam 2 bin 233 ihbar gelmiş olup, ihbarların 837'si kişi ihbarı, 1396'sı ise işyerleri ve toplumsal etkinliklerden oluşuyor. İhbarların yuzde 100'u değerlendirilmektedir." diye konuştu.
İlcede ihbarlar doğrultusunda yapılan denetimlere değinen Kubilay, sozlerine şoyle devam etti:
"İlce Salgın Denetim Merkezi Ekipleri tarafından 21 Ağustos - 24 Aralık tarihleri arasında toplam 212 bin 543 resen denetim gercekleştirildi. Yapılan izolasyon denetimlerinde ortalama yuzde 99 oranında haneye yerinde ulaşıldı. Yapılan işyeri denetimlerinde 7 bin 652 işyeri denetiminde herhangi bir aykırılık tespit edilmemiş, salgınla mucadele kuralları gereği gerekli uyarılar yapılmış, 205 adet işyeri kapalı olduğundan işlem yapılmamış, 204 kişi ve iş yerine birinci ihlal sonucu uyarı verilmiş, 995 kişi ve iş yerine ikinci ihlal sonucu para cezası uygulanmıştır."
Koronavirusle ilgili kurallara uymayanlara para cezası kesildiğini aktaran Kubilay, şunları kaydetti:
"Dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgınıyla ilgili ilcemizde cok titiz ve ciddi bir calışma yuruttuk, yurutmeye de devam ediyoruz. Temizlik, maske, mesafe ve izolasyon kurallarına uyum konusunda ilcemizde bugune kadar cok sayıda denetim gercekleştirdik. Gelen ihbarları da anında değerlendiriyoruz. İlce Salgın Denetim Merkezimiz vasıtasıyla tum calışmaları veri tabanı uzerinden duzenli olarak kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız bu surecte tedbiri elden bırakmamaları ve kurallara sıkı sıkıya uymalarıdır. 11 Mart tarihinden 23 Aralık 2020 tarihine kadar umuma acık alanlarda, toplu ulaşım araclarında ve iş yerlerinde gercekleştirilen denetimlerde 4 bin 291 kişi ve 103 işletmeye toplam 8 milyon 271 bin 258 TL para cezası uygulandı. "
İlcede vatandaşların ihbarları değerlendiriliyor
Ote yandan ilcede karantida bulunan vatandaşların karantina kurallarına uyup uymadığının yerinde denetlenerek bulaş riskini en aza indirmek amacıyla koronavirus ile mucadele kapsamında 31 ekip ve 174 personelle hizmet veriliyor.
Sultanbeyli Kaymakamlığı tarafından İlce Filyasyon Takip Kurulu bunyesinde bulunan İlce Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) gorevlileri, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, 112 ve 155 uzerinden Sultanbeyli'de yaşayan vatandaşların yaptığı ihbarları iş yeri veya mahalle denetim ekiplerine iletiyor. Daha sonra konuyla ilgili gerekli inceleme ve denetimler hızlı bir şekilde yapılıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lale Bildirici